Raskest til ferieparadiset

Tiden er dyrebar når du har ferie, og spesielt på helgeturer teller hver time. Velg riktig selskap eller reisemåte – og få mer tid på feriestedet.

De fleste vil vel bruke minst tid på å reise og mest tid på å nyte ferien.
De fleste vil vel bruke minst tid på å reise og mest tid på å nyte ferien. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi har sjekket reisetiden til tre steder på forskjellige kanter av verden - og innen forskjellig reiseavstand fra Norge: København, Barcelona og Phuket. Oversikten over reisetidene til alle stedene finner du her, mens du kan se mer detaljerte oversikter i avsnittene om København, Barcelona og Phuket. Alle reisetidene oppgitt er med utgangspunkt i Oslo.

Over 5 timer tidsforskjell til Barcelona

Underlig nok fant vi større forskjeller i reisetider til Barcelona, enn til Phuket. Av de selskapene vi sjekket reisetidene til, var det Braathens som kunne tilby den raskeste transporten til den katalanske hovedstaden. Braathens flyr deg direkte fra Oslo til Barcelona på 3 timer og 15 minutter. Dersom du kjøper helgetur dit med eksempelvis charterselskapene Saga Solreiser eller Ving, reiser du også med Braathens – og reisetiden blir selvsagt den samme. Verst av flyselskapene vi sjekket flytidene til, på strekningen til Barcelona, er British Airways og Finnair. Britene bruker 7 timer på å frakte deg til Barcelona, mens finnene bruker hele 8 timer og 40 minutter. Kanskje ikke førstevalget når du skal på helgetur? Se reisetidene her.

Alt er relativt …

Vi fant mindre tidsforskjell til Phuket enn til Barcelona, noe av grunnen til dette er at det er få som tilbyr turer helt fram til det thailandske feriestedet. Raskeste måte er med Saga Solreiser. Eller Apollo. Eller Ving. Eller Star Tour. Charterselskapene reiser faktisk til samme tider, bruker like lang tid på reisen, og bruker samme flyselskap: Britannia. Turen tar 14 timer og 35 minutter, selv om charterselskapene oppgir forskjellige tider i sine kataloger. Dette har kanskje sammenheng med hvilke begreper de bruker. Star Tour oppgir en effektiv flytid på 12 timer og 25 minutter – mens Saga oppgir en reisetid på cirka 15 timer. Alt er selvsagt relativt …

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klikk her for reisetider til Phuket.

København

De største forskjellene i reisetider finner vi faktisk til København, men den danske hovedstaden skiller seg også fra de andre to reisemålene i og med at du har flere reelle transportmuligheter. Til Phuket begrenser det seg til fly, og selv om du kan kjøre til Barcelona så snakker vi da om så lange avstander at det blir en helt annen tur.

Til København har du imidlertid flere valg: fly, bil, båt og tog. Mange treffer sine valg på et økonomisk grunnlag, og mange velger det ene foran det andre av sosiale grunner. Dersom du er ute etter den kjappeste måten å komme deg over Skagerrak på, bør du velge fly. Dette tar en drøy time. Velger du vannveien i stedet, bruker du 15 timer og 5 minutter mer på reisen. Men hva er kjappest av bil og tog? Dette kan du se her.

Moralen er: Sjekk reisetidene – du kan bruke under halve tiden dersom du velger riktig.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.