De jakter på verdier, også langs norske veier. Foto: colourbox.com
De jakter på verdier, også langs norske veier. Foto: colourbox.comVis mer

Raner med pulver

Slik går landeveisrøverne frem.

I begynnelsen av juni gikk politiet ut og advarte mot rumenere som trenger hjelp langs veiene i Østfold. Litt senere ble tilsvarende tilfeller rapportert fra Arna utenfor Bergen, der fire personer fra Romania ble pågrepet.

Nå har noen også slått til i Hedmark. Tirsdag formiddag ble en norsk tankbilsjåfør ranet på en rasteplass på E6 ved Strandlykkja i Stange kommune i Hedmark, melder TV2. Sjåføren skal ha blitt sprayet med et pulver i øynene av personer i en rumenskregistrert mørkeblå Audi stasjonsvogn. Politiet jakter på bilen med veipatruljer og helikopter.

Ikke bare ran

Landeveisrøverne benytter forskjellige metoder for å få kloa i verdisakene dine.


- De forsøker å tilkalle oppmerksomhet, de later som de har fått motorstopp, sier de ikke har penger, og ønsker å bytte gull mot kredittkort eller penger. Vi har flere meldinger om slike hendelser langsmed E6-aksen i Østfold, men det vil nok være å finne hele veien hvor det er aktuelt å stille seg opp - også nedover Sverige og Europa, fortalte Tommy Antonsen ved Østfold Politidistrikt til DinSide.

Les også: 20 tips for en ransfri ferie

Verst i Italia

Den tyske bilinteresseorganisasjonen ADAC advarer spesielt bilturister i Italia, Frankrike og Spania mot veiranere og -svindlere. Spesielt advarer de mot punkteringsbander: De stikker hull på dekket ditt mens du står parkert, og når du så begynner å kjøre, kommer det en bil opp på siden din som signaliserer at du har punktert - og de vil gjerne hjelpe deg ... Det ender gjerne med at verdisakene dine er vekk når punkteringen er fikset ...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Den frekke tyven avslørt på bilde