Ran og overfall herjer Champs Elysées

Paris' paradegate plages av ran og overfall.

Kriminalstatistikken viser at det ble rapportert inn 1.500 voldelige overfall på og rundt Champs Elysées i år, en økning på over 30 prosent i forhold til året før.

Rapporterte tyverier har steget med hele 93 prosent, og tilfeller der personer har oppført seg truende har økt med 48 prosent, rapporterer fransk politi.

- Atmosfæren er ikke lenger vennlig, slik den en gang var, sa seniorpolitimann Guy Parent, som leder Paris' antiprostitusjons-
avdeling.

Champs Elysées bør unngås på nattestid.
Foto: Jan van Es Foto: Jan van Es
Champs Elysées bør unngås på nattestid.
Foto: Jan van Es Foto: Jan van Es Vis mer


Utrygg gate

Han advarer om at paradegaten er i ferd med å bli et område man bør holde seg borte fra, på grunn av økte tilfeller av ran og overfall.

- Mange folk fra de fattige drabantbyene kommer hit for å feste på nattklubbene. De er ofte berusede, og det skaper slike situasjoner.

Francois Lebel, borgermester i det åttende arrondissement, advarer om at Champs Elyseées er i ferd med å få samme skjebne som Pigalle-distriktet - en gang populært, nå skittent, slitent og fullt av kriminalitet.

- Situasjonen blir verre og verre. Hvert år stenger en kino, og en nattklubb åpner. hvis en sexsjappe ville åpne, hadde jeg ikke klart å stoppe det.

- Før pleide Champs Elysées å ha en familievennig atmosfære og være full av liv frem til midnatt. Nå er det livlig mellom midnatt og seks om morgenhen, takket være personer med et ikke særlig bra rykte.

Kilde: The Times