Ran og overfall herjer Champs Elysées

Paris' paradegate plages av ran og overfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalstatistikken viser at det ble rapportert inn 1.500 voldelige overfall på og rundt Champs Elysées i år, en økning på over 30 prosent i forhold til året før.

Rapporterte tyverier har steget med hele 93 prosent, og tilfeller der personer har oppført seg truende har økt med 48 prosent, rapporterer fransk politi.

- Atmosfæren er ikke lenger vennlig, slik den en gang var, sa seniorpolitimann Guy Parent, som leder Paris' antiprostitusjons-
avdeling.

Champs Elysées bør unngås på nattestid.
Foto: Jan van Es Foto: Jan van Es
Champs Elysées bør unngås på nattestid.
Foto: Jan van Es Foto: Jan van Es Vis mer


Utrygg gate

Han advarer om at paradegaten er i ferd med å bli et område man bør holde seg borte fra, på grunn av økte tilfeller av ran og overfall.

- Mange folk fra de fattige drabantbyene kommer hit for å feste på nattklubbene. De er ofte berusede, og det skaper slike situasjoner.

Francois Lebel, borgermester i det åttende arrondissement, advarer om at Champs Elyseées er i ferd med å få samme skjebne som Pigalle-distriktet - en gang populært, nå skittent, slitent og fullt av kriminalitet.

- Situasjonen blir verre og verre. Hvert år stenger en kino, og en nattklubb åpner. hvis en sexsjappe ville åpne, hadde jeg ikke klart å stoppe det.

- Før pleide Champs Elysées å ha en familievennig atmosfære og være full av liv frem til midnatt. Nå er det livlig mellom midnatt og seks om morgenhen, takket være personer med et ikke særlig bra rykte.

Kilde: The Times