Rally Norway 2007

Vil du se rally i skogene i Hedmark gir vi deg her arrangørenes egen guide til hvor du får de beste plassene.

15.-18. februar går ett av årets desidert største idrettsarrangement av stabelen her i Norge. Da arrangeres Rally Norway, som går mellom Hamar og Kongsvinger, for aller første gang i Norge. Tidligere er det bare Finland og Sverige som har arrangert VM-runder i det umåtelig populære billøpet som høster enorm internasjonal interesse.

Enormt sprang

Med norske øyne kan vi glede oss stort til mesterskapet starter. For Henning Solberg og Thomas Schie er det å regne som et høydepunkt i karrieren å få kjøre et slikt løp i gamle-landet.

- Dette er et enormt sprang for norsk motorsport, og ikke minst for meg personlig blir det karrierehøydepunkt, forteller Thomas Schie som nå kjører både svenskerally og Rally Norway den påfølgende uken.

Henning Solberg er enig, og peker på at løpet kan bli veldig interessant på grunn av at veiene er trangere her enn både i Finland og Sverige.

- Derfor vil ikke hastighetene bli like høye, men det krever mye av førerne og jeg er helt sikker på at norske førere vil hevde seg høyt, forteller han.

Et løp skapt for tilskuere

For at du skal få den beste opplevelsen av Rally Norway når du tar turen inn i Hedmarkens skoger, har vi spurt løpsleder Stig Rune Kjernsli om hvor du bør stå for å få mest mulig ut av opplevelsen.

- Det er vanskelig å si et sted eller en etappe som man ser bra på. De aller fleste av Rally Norway sine etapper er lagt slik at publikum gis lett ankomst på ett eller flere steder, forteller Kjernsli.

Løpsleder Stig Rune Kjernsli Foto: Rally Norway/Tony Welam, James Bearne
Løpsleder Stig Rune Kjernsli Foto: Rally Norway/Tony Welam, James Bearne Vis mer


- Dette er på steder der deltagerne kommer ned mot en større vei, hvor det kun er en parkeringsplass mellom deltagerne og den større veien.

Med andre ord får du stort sett glimrende plasser så lenge du holder deg til de større veiene.

De beste plassene

Skal du allikevel vite om et par ekstra spenstige og lure plasser å stå, kommer Kjernsli med et par stalltips for deg som virkelig vil ha valuta for penga.

 • SS 1/3 Løten - er den eneste etappen som går to ganger på samme dag. Fine plasser ved mål i Våler.
 • SS 6 Kongsvinger - ved Kongsvinger Travsenter
 • SS 8 Kirkenær - Hele etappen går mellom Glomma og Flomverken. Her kan publikum stå oppe på Flomverken.
 • SS 10 Terningmoen - inne på militæranlegget på Elverum.
 • SS 12 Lillehammer - spektakulært hopp der deltakerne hopper ut på Birkebeiner stadion.
 • SS 14/17 Hamar - meget publikumsvennlig etappe inne i Ankerskogen, midt i Hamar sentrum.

  Rally Norway 2007


  - I tillegg kan starten på Stortorvet i Hamar torsdag kveld være en stor "happening." Det samme gjelder målgang på søndag ettermiddag, forteller Kjernsli.

  Ekstern lenke:
  Rally Norway