Bassengområdet på Raas Jodhpur er ikke å forakte. Foto: Hotellet
Bassengområdet på Raas Jodhpur er ikke å forakte. Foto: HotelletVis mer

Raas Jodhpur er verdens beste feriebygg

Dette hotellet har vunnet pris.

Raas Jodhpur er spesielt. Det relativt lille boutique-hotell som ligger i gamlebyen i Jodhpur i Rajastan i India, fikk denne uken prisen som verdens beste feriebygg i 2011.

Prisen ble tildelt i forbindelse med World Architecture Festival, som ble arrangert i Barcelona.

Smått og stilig

Hotellet har bare 39 rom, hvorav sju er suiter. 35 av rommene har utsikt mot Mehrangarh Fort (se bildene), de fire øvrige har private hager og utsyn mot de restaurerte bygningene. Hotellet har videre to restauranter, samt svømmebasseng.

Og selv om bildene viser lekkerheter fra ende til annen, er dette et overnattingssted mange kan ha råd til å besøke om de skulle befinne seg på disse kanter av verden. For her får du mye sammenlignet med norsk prisnivå. Faktisk finner vi priser helt ned i 1.780 kroner for en natt i desember. Den største suiten får du for litt over 3.000 kroner per natt for to voksne. Prisene inkluderer skatter og frokost.

Beste periode for besøk i området er oktober til mars, på grunn av de klimatiske forholdene.

Bak denne porten ligger hotellet. Foto: Hotellet
Utsyn fra en gårdsplass. Foto: Hotellet
Bassengområdet på Raas Jodhpur er ikke å forakte. Foto: Hotellet
Dette er en av hotellets suiter. Foto: Hotellet
I et hett land som India, handler en balkong mer om luftig solskjerming enn om soling. En av hotellets private balkonger. Foto: Hotellet
Her er et av rommene med utsikt. Foto: Hotellet
Restaurantens uteområde viser miks av nytt og gammelt. Foto: Hotellet
Kveldsutsikt over bassengområdet og gamlebyen. Foto: Hotellet


Tidløst og indisk

Hotellet er designet av The Lotus Praxis Initiative, og viser frem restaurerte strukturer både fra 1600- og 1700-tallet i et bygg som likevel fremstår som moderne.

Juryen bak prisen ble spesielt imponert over "byggets sofistikerte tilpasning til den historiske byen", og skriver videre:

Artikkelen fortsetter under annonsen

    "Det er både moderne og tilpasset områdets historiske karakter. Uten at byggherrene har etterapet fortiden, har de brukt lokal håndverkstradisjon for å lage et moderne hotell. Bygningen fremstår som tidløs og samtidig utpreget indisk."

Mer om hotellet her.

For langt å reise? Se dette unike rommet i Sverige - 155 meter under bakken