Har du talent for humor? Med litt hell kan du vinne denne kyllingen!
Har du talent for humor? Med litt hell kan du vinne denne kyllingen!Vis mer

Rå latter Down Under!

Det er glade dager i Melbourne i Australia. Byen arrangerer nemlig sin årlige og svært populære humorfestival!

Melbourne Comedy Festival som den heter på sitt originale språk avholdes i år for 14. gang. Det skal være usagt hvorvidt australiere er mer morsomme enn folk i andre deler av verden, men at ’Aussiene’ liker å le kan det ikke råde noe tvil om: Hele 500.000 mennesker ventes å delta i årets store latterkrampe som åpner 30. mars.

Elsker å ha det gøy!

- Melbourne elsker humor og komikere elsker Melbourne, sier direktør for festivalen Susan Provan. - Responsen har vært enorm fra publikum - i løpet av tretten år har vi vokst til å bli Australias største festival. Folk liker jo å le!

Og det er masse å velge mellom for de latterhungrige. I løpet av den månedslange festivalen skal det avholdes godt over 2.000 ulike opptredener med alt fra musikk og kabaret til stand-up. Komikerne kommer fra alle verdens hjørner, og blant årets populære gjester finner du Londongutten Adam Bloom og japanske Tokyo Shock Boys. Av de lokale er 'Nick Seed and the Bad Caves' samt 'Dave Callan is Shithouse' ettertraktet.

Delta selv, vinn høne?

Utover de rent profesjonelle komikerne kan publikum kose seg med mer eller mindre vellykkede forsøk fra ivrige amatører. Raw Comedy er en mulighet for ukjente talentfulle og talentløse å nå frem til det etterlengtede rampelyset. De håpefulle konkurrerer gjennom hele festivalperioden, og den heldige vinneren mottar selvfølgelig en høyt priset gummihøne…

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du ikke skapt for stå foran linsen har du kanskje et uoppdaget talent bak kameraet. Filmskapere har fått sin helt egen konkurranse, Comedychannel Short Film Festival, og kravene er ikke strengere enn at bidraget skal være morsomt, under ti minutter langt samt filmet på 16 mm film.

Humor med ringvirkninger

Festivalen som begynte som et grasrotsinitiativ fra lokale komikere i Melbourne, har nå vokst seg til å bli en nasjonal begivenhet. Australsk TV overførte i fjor 21 timer fra ulike opptredener og stand-up show som nådde et samlet publikum på over 11 millioner rundt omkring i landet.

Rå latter Down Under!

Lyst på tur til Australia?

Festivalens arrangører har gjort grundige undersøkelser om sitt publikum og funnet frem til følgende idealtype: Ung, singel og barnløs, godt utdannet med en god og fast jobb, utadvendt og fysisk aktiv, belest, bereist og med minst én mobiltelefon i eie.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Kjenner du dragningen? KLM og British Airways flyr tur/retur til Australia for rundt kr 11.000. Mer informasjon om The Melbourne Comedy Festival finner du på årets offisielle nettside, hvor du også kan få kjøpt billetter.