Har du talent for humor? Med litt hell kan du vinne denne kyllingen!
Har du talent for humor? Med litt hell kan du vinne denne kyllingen!Vis mer

Rå latter Down Under

Det er glade dager i Australia. Melbourne feirer i år sin 15. humorfestival.

Melbourne skal visstnok være en morsom by. Det påstår i hvert fall innbyggerne. For å bevise påstanden startet byen en årlig humorfestival. I år avholdes den 15. i rekken, skal vi tro arrangørene er den en av verdens aller største av sitt slag. I løpet av de neste tre ukene kommer mer enn tusen komikere til å delta i rundt 200 forestillinger.

- Folk her liker å le. Vi elsker komikere og komikere elsker Melbourne, sier festivaldirektør Susan Provan.

Fra spøk til alvor

Festivalen, som i sin spede begynnelse var et humoristisk tiltak fra byens komikere, har i dag vokst til å bli en av Australias største festivaler. Den 15. i rekken skal også bli den største. TV er på plass, og mer enn 500.000 latterhungrige ventes å strømme til forestillingene.

Under festivalen er alt som er morsomt lov, og ingen er trygge. Åpningsseremonien, hvor lederen for staten Victoria skulle stå for det høytidelige, endte selvfølgelig med kakekasting.

Over tusen komikere, profesjonelle og amatører, skal forsøke å underholde publikum. Blant de mer oppsiktsvekkende deltagerne kan nevnes gal og sexy kabaretshow fra Sør-Amerika, et gjensyn med Homer Simpson i det virkelige liv og pastor Howard Langmead med showet: ”Gud skapte komedie, og det ble bra”.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amatører vinner plasthøne

Festivalen er selvfølgelig et velegnet fødested for uoppdagede humortalenter. De som føler kallet konkurrerer gjennom hele festivalperioden. Raw Comedy er en mulighet for ukjente talentfulle og talentløse å nå fram til det etterlengtede rampelyset. Den heldige og prisverdige vinneren mottar en høyt verdsatt gummihøne.

Humorfestivalen byr også på morsomheter på lerretet. Filmskapere konkurrerer om publikums respons i Comedychannel Short Film Festival. Kravene for deltagelse er ikke strengere enn at bidraget skal være morsomt, under ti minutter langt og filmet på 16 mm film.

Komediefestivalen begynte 29. mars og varer fram til 22. april. Mer informasjon om lattergalskapen i Melbourne finner du på festivalens nettsider.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.