Det meste er inspirert av pupper på restauranten Mona Titti.
Det meste er inspirert av pupper på restauranten Mona Titti.Vis mer

Pupper på menyen

Til Tyrkia på charter i sommer? Ikke gå glipp av landets mest pikante restuarant...

- De to siste årene har over 50 par fridd til hverandre i disse lokalene, sier Guven stolt og drar hånden med en allmektig bevegelse over den lille englestatuen og utover bassenget foran restauranten sin.

Pupper på menyen

  1. Bildespesial: Mona Titti


I løpet av åtte år har den gamle seileren klart å oppnå mye av sin drøm om å lage brød og sirkus av sitt hjem. Med en bemerkelsesverdig karakter og pikant humor, viser han oss rundt i sin kombinerte bolig, butikk, museum og restaurant. Fullstendig fylt av egenervervede verdenstrofeer, er det litt av en skue for gjestene.

Kokk og skjørtejeger

- Grunnen til at jeg begynte på restaurantskole i Canada, var ikke at jeg var spesielt flink til å lage mat, men at jeg elsket å lage mat for damene. Og da elsket de jo meg tilbake ... Så det å lage en romantisk stemning, det har jeg trening med. Bak de fleste av disse gjenstandene ligger en hjerteskjærende historie, ler den litt tilårskomne casanovaen gjennom hvitskjegget.

Guven, og kvinnen som temmet ham, begynte i det små med en restaurant på stranden i den tyrkiske feriebyen Icmeler. Et chartermål for mange nordmenn, rett i utkant av den enda mer kjente byen Marmaris.

Se bildene fra Mona Titti her...

Etter hvert ble likevel ekteparet så lei av alt oppstyret i turistområdet ved stranden, at de bestemte seg for å kjøpe huset som ligger ti minutters kjøring lengre inn i landet. Her startet de en restaurant i underetasjen. Marmaris er kjent for sin eksklusive seilbåthavn. Guven selv er også en stor seiler, og tidligere var den nåværende restauranten en seilklubb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Guven har også selvironi...
Guven har også selvironi... Vis mer


Mona Titti og Moby's dick

Etter å ha besøkt mange av verdens hjørner, og sjarmert til seg de mest merkverdige eiendeler, er Guvens vegger og tak fylt med spennede antikviteter og tvilsom historie. Alt fra amerikanske tubaer til svenske miniatyrskonnerter er med på å danne restaurantens særpreg.

- Jeg har en forkjærlighet for kvinner, seilbåter og motorsykler. Akkurat nå er jeg derimot mest på leting etter noen gamle trehester av typen du finner på karuseller i gamle tivoli, forteller han mens han "tar en Peer Gynt" og simulerer et vilt bukkeritt.

Jeg spør hvor han har fått det fiffige navnet på restauranten fra ...?

Han får en spontanereksjon i armen og peker mot en trefigur i hjørnet - den barmfagre Mona Titti. Damen som ga navnet til det noe spesielle etablissementet.

Guvens hjemmesnekrede restaurantkonsept har nemlig fått det fengende navnet Mona Titti etter historien om den frisindige kvinnen som etter hvert blir forvandlet til en gallionsfigur. Den selvsnekrede fortellingen om hennes fantasifulle reise, finner du til og med skrevet på norsk inne i restauranten.

For deg som finner veien til spisestedet, vil vi anbefale å lese historien før eller etter måltidet - ikke mens du spiser. Maten blir nemlig ikke lenge i munnen når du leser den hysteriske skrønen.

Puppedamen brakt velstand til Guven, og i dag er restaurantdelen av villaen internasjonalt berømt for sitt særpreg og romantiske atmosfære. Hit kommer tyrkiske kjendiser og andre tilreisende for å bli servert hysteriske retter akkompagnert av jazztoner og underholdning fra den munnrappe eieren.

Ute ved bassengkanten finner du den lille bar og VIP-avdelingen med det fengende navnet...
Ute ved bassengkanten finner du den lille bar og VIP-avdelingen med det fengende navnet... Vis mer


På den pikante menyen står kulinariske spesialiteter som gjør at vi ikke vil anbefale de rødeste strømper å ta veien hit for brunsj. Hva med Moby's dick - en pannekake fylt med sjømat. Eller kanskje spatitti - pastapupper i kremet saus, frister mer? Vil du være litt mer indirekte med din middagsgjest eller date, så kan du bestille forretter som hjerteåpneren kjøttboller med chilisaus, eller ekteskapsbevarer - en type tyrkisk grasrot. Den absolutte vinneren på menyen er likevel honning- og hvitløkgratinerte kyllingvinger.

- I fjor serverte jeg over 2,5 tonn med kyllingvinger til kundene mine. Det er ikke dårlig når vi kun tar imot gjester på forhåndsreservasjon. Vi kjører og henter gjerne gjestene inne i byen hvis de ønsker det. Det er derfor vi har så mange forretningsmenn med sine hemmelige elskerinner her, sier Guven med et lurt smil om munnen.

Baren har en god clevage...
Baren har en god clevage... Vis mer
Historier på boks


Når den frittalende tyrkeren først begynner å snakke, så er det som å slå hull på en pose med erter. Historiene kommer med ustoppelig innlevelse og som perler på en snor.

Fortellingen om den arabiskiske sjeiken som så ut som en liten apekatt og kom med sine flotte eskortedamer - Guven var redd for at han skulle klatre i stykker et av trærne på uteserveringen hans. Eller den russiske turngruppen på 30 mann som drakk 137 flasker av Guvens hjemmeproduserte vin på én kveld.

Guven blar i sin selvkomponerte og biblifiserte fortelling om Mona Titti. Hun kan sees hvor enn du snur deg i restauranten.
Guven blar i sin selvkomponerte og biblifiserte fortelling om Mona Titti. Hun kan sees hvor enn du snur deg i restauranten. Vis mer


- De gikk som krabber ut av restauranten, forteller han stolt.

Med så mye personlig innlevelse og karakter i sitt hjem, er det interessant å høre hvorfor han nå vil selge sitt livsverk.

- Vi vil reise tilbake til Canada med datteren vår og gi henne en god utdannelse. Vi føler at vi har gjort vårt her nå, og vil gå videre. Det er likevel ikke noen god følelse å legge hjerteverket vårt ut til salg, forteller Guven med litt mindre innlevelse.

Venter på den rette

Maten vi får hos Guven er noe av det mest utsøkte vi har smakt i Tyrkia. Når det gjelder oppskriften på kyllingvingene, er Guven ikke helt sikker på om den følger med på kjøpet.
Det du helt sikkert får med derimot, er et rykte av rang - om du vil eller ikke. Forretningsmann som han er, selger han deg konseptet sitt for 900.000 dollar med interiør, 800.000 uten.

Det var dyrt, senker du prisen for den rette frøknen?

- Så travelt har jeg det ikke med å selge, men vet du om noen gamle tivolihester så kan vi sikkert gjøre en avtale.

Se bildene fra Mona Titti her...

Les alt om Marmaris, Icmeler og alle de andre tyrkiske charterdestinasjonene her...