Punktert bilhjul, solstikk og innbrudd

Når ferietid og ferieglippene går hånd i hånd.

Med noen få enkle grep er ferien så godt som ødelagt for denne gangen.

Solstikk og solforbrenning

Du tilbragte dagen i solsenga - resultatet minner om svidd bacon.
Du tilbragte dagen i solsenga - resultatet minner om svidd bacon. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du kastet deg barskt ut i solsteiken i Karibia eller Syd-Europa med din skummet melk-fargede vinterhud. For å få maks brunfarge innen kveldens store forspiel, helte du raust Hawaii Tropical Bronze-oil utover rygg og skuldre. Oljen rant som vårforløste fjellbekker nedover legemet. Deretter inntok du nirvana-posisjonen på solsenga og der ble du liggende å nyte fra kl 0900-1800.

Når du satte deg på barkrakken samme kveld, begynte det å verke i huden. Klokken åtte hadde huden antatt en dyp rubinrød farge, og den kjennes ut som om den har krympet to størrelser. Du tar en raus trippel whisky uten is for å døyve følelsen av øm hud. Enda litt senere gjør det vondt å sitte, til og med silkeskjorta føles som piskesnert på huden. Noen småjenter ser på deg og fniser undertrykt. Det er den eneste oppmerksomhetene du har fått fra kvinnelig hold på hele kvelden. Etter en søvnløs natt trygler du om å komme først inn til på sykestua, du ber sogar småbarnsmoren med en skadet toåring om å vente. Huden din har nå store blemmer og du har en kraftig andre grads forbrenning.

 • Godt eller galt i solen – noen tips om bruk av solkrem finner du i denne artikkelen.

 • Het i toppen – lær om solstikk.
 • Artikkelen fortsetter under annonsen

  Punktert bilhjul

  Du banner friskt, ungene vekselvis hyler og sloss i baksetet. Hjulet har punktert og du vet ikke hvor langt det er til nærmeste bensinstasjon. Bilferien kommer til å bli husket for nettopp denne opplevelsen de neste tretti årene.

 • Hvordan skifte dekk selv – DinSide Motors trinn-for-trinn-anvisninger til dekkskifte

 • Bilferie i Europa – reiseruter og ferietips.

 • På fire hjul i USA.
 • Tropesykdommer

  Reisen gjennom Sør-Amerika har vært fantastisk. Du har vært Amazonas, lært noen gloser quechua i landsbyene i Andesfjellene og du har danset salsa i Venezuela. Så blir du syk. Svært syk. Feberen nærmer seg førtien og huden din blir gulfarget. Du har blitt en av 200.000 mennesker som hvert år får gulfeber. Ved epidemiutbrudd av gulfeber, kan dødeligheten komme opp i 50 prosent.

 • I denne artikkelen finner du ut mer om gulfeber, malaria, denguefeber og andre reiserelaterte sykdommer.

 • Blir du lurt når du skal ta vaksiner – se vår pristest av vaksinasjonsklinikkene.
 • Oppfør deg som en bølle på flyet

  Er du mann starter du flyturen med å klapse flyvertinnene bak. Deretter maser du om å få eksotiske drinker og årgangsvin – på turistklasse. Når du ikke får dette begynner du å skrike høyt. Legg inn et hint om at du vet hvordan en lager en bensinbombe. Du har garantert forsuret flypersonalet og medpassasjerenes dag og får et ekstra opphold på neste flyplass. Oppholdet betaler du selv. Du blir også erklært uønsket hos flyselskapet.

 • Trenger du flere tips til hvordan forsure reisen for kabinpersonale og medpassasjerer – her er passasjerenes ekleste triks

 • Bølle i lufta – sjekk rettighetene dine her.
 • Innbrudd hjemme

  - Perfekt ferie, jubler du entusiastisk til drosjesjåføren og forteller han om den langgrunne stranda og det perfekte kuppet du gjorde på markedet.

  I det drosjen svinger opp innkjørselen, ser du at gardinet er trukket for. Var det ikke de gardinene du lot være å trekke for fordi plantene skulle få lys?

  Litt stresset tar du trappa i et byks. Da ser du at døra står åpen. Etter tre ukers ferie. Inne er skuffene trukket ut av kommodene. Bøkene ligger i en haug. Stolene er skåret opp. Null videospiller, null stereoanlegg. To CDer ligger igjen: En samleplate med UB40, og Sesam Stasjon.

 • DinSide Reises huskeliste garanterer deg ikke mot kriminell intervensjon i hjemmet, men gir deg noen tips om noe av det du bør ha i tankene før du setter deg på flyet til Copacabana.
 • Livsfarlige snegler, gonorè og ran - tilbake til første del av artikkelen