Puddersnø!

Festlig med løssnø - og mengder av den i flere deler av landet - mens det fremdeles er vinterferie for noen.

Neddynget i pudder. 
Foto: Geir Arne Halvorsen Foto: Geir Arne Halvorsen
Neddynget i pudder.
Foto: Geir Arne Halvorsen Foto: Geir Arne Halvorsen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Skiferien er over for noen, men er fortsatt i gang for andre. Flere steder kan skiturister glede seg over heftige mengder med løssnø i løypene. Aller dypest ligger puddersnøen på Oppdal – som i forrige uke. Også Sauda, Sirdal og Tryvann melder om løssnø i mengder, mellom 40 og 20 centimeter i skrivende stund.

To meter holder seg

Nedbør og kaldt vær har holdt snømengdene stabile de siste ukene; De mest snørike skistedene melder alle om rundt to meter snø. Øverst på dybdelisten ligger Nesbyen med akkurat to meter. Like bak følger Uvdal med 1,95. Gaustablikk og Hemsedal måler seg til 1,90.

Sjekk snøtoppene her.

De aller fleste skisentrene på Skiinfos lister hevder å ha meget bra løypeforhold nå. Det er ikke mange løyper og heiser som står ubrukte. De fleste av de store skistedene har nå åpnet det som er av trekk og nedfarter. I tillegg ligger milevis med oppkjørte langrennsløyper og venter på deg som satser på bortoverski fremfor nedoverski.

Se skisentrenes egne snø- og forholdsrapporter her.

Hører du et smell …

Det snør mange steder i landet nå, og i helgen kan du, ifølge langtidsvarselet fra Det norske meteorologiske institutt, regne med snøfall i de fleste landsdeler.

Store snøfall betyr gjerne at skredfaren øker. Norges Geotekniske Institutt skriver i sine skredvarsler at snøfall over 20 centimeter per døgn øker skredfaren, særlig om nedfallet er ledsaget av vind eller brå stigninger i temperatur. Flere steder i landet er det så store snøfall nå, så du bør være observant om du kjører utenfor opptråkkede spor. Hører du drønn i snødekket, bør du unngå bekkedaler. Du bør heller ikke oppholde deg ved foten av bratte heng.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.