BARNDOMSDRØM: En hel dag på sjokoladefabrikken med et ubegrenset tilfang av smaksprøver, er en slett ikke lenger noen drøm. Det er fullt mulig å gjennomføre.
BARNDOMSDRØM: En hel dag på sjokoladefabrikken med et ubegrenset tilfang av smaksprøver, er en slett ikke lenger noen drøm. Det er fullt mulig å gjennomføre. Vis mer

Prøvesmak varene på fabrikken

Ikke bare lærerikt, men også spennende. Ta en kikk inn i spennende bedrifter og fabrikker i ferien.

Bedrifts- og fabrikkbesøk er stort i USA. Alt fra New York-børsen til Corn Flakes-fabrikkene, holder dørene åpne for at publikum skal få et innblikk i produksjon og drift. Men også andre steder i verden tas nysgjerrige og vitebegjærlige med på rundturer.

Bamse sys, tequilaen destilleres

Å oppleve leke- og godisfabrikken er vel de alle fleste barns store drøm, særlig om besøket innebærer smaksprøver og leketesting. Flere fabrikker utenlands inviterer både store og små med når Bamses og Barbies slektninger støpes og sys.

Utbudet av omvisningsturer for voksne er stort. Både spritdestillerier, bryggerier, luksusmatprodusenter, bilfabrikanter og juvelhus står klare for å vise frem hvordan godbitene blir til. Og ofte får du prøve deg i respektive håndverk. Mange steder er omvisninger og smaksprøver gratis. Omvisningene medfører tross alt mye positiv publisitet for bedriften. Andre steder må du betale en avgift, men den ligger helst langt under hundrelappen.

Et raskt søk på nettet etter ”factory tours” gir et ørlite inntrykk av hvor mange fabrikker og bedrifter som tar i mot gjester; Alta Vista og Yahoo viste begge over 2.000 treff hver.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

  • NBC-kjendiser, Tequila og BMW? I denne artikkelen, leser du om noen av de fabrikkene du kan besøke i USA, Europa og Mexico.

  • Norske smaksprøver finner du i denne artikkelen.
  • Artikkelen fortsetter under annonsen

    Ut på tur

    Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

    Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.