Prøv en fallskjerm-simulator

Drømmer du om å sveve i løse luften? Nå har du sjansen! Se bildene

Publisert
Sist oppdatert

Det britiske selskapet Airkix lar deg nemlig oppleve det de kaller for "innendørs kroppsflygning". I et lokale i England finnes det en stor lufttrommel, hvor barn og voksne kan få sveve noen meter over bakken.

Det burde passe bra for de som har lyst til å få følelsen av sveve i luften - men som har litt for kraftig høydeskrekk til å hoppe fallskjerm.

>> Se bilder av fallskjerm-simulatoren

<strong>Moro i lufta Foto:</strong> Airkix.com
Moro i lufta Foto: Airkix.com Vis mer

Prøv en fallskjerm-simulator

  1. Bildespesial: Airkix

Bygningen med simulatoren består av et såkalt flykammer, der du får sveve et par meter over bakken. Kammeret
er tilknyttet store lufttunneller og vifter. Klikk på denne lenken for å vite mer om hvordan tunnellen fungerer.

Nesten alle kan fly

I følge Airkix' egenreklame skal prøveflygningen passe for de fleste. Det vil si dem som ikke veier mer enn 114 kg (unntak kan bli gjort hvis du er i god fysisk form), er eldre enn fem år, har betydelige fysiske skader (for eksempel en skulder ute av ledd), eller er beruset.

En "introduksjonsflygning" koster 40 pund, cirka 480 kroner (35 pund i lavsesongen). Da får du et kort instruksjonskurs etterfulgt av to korte flygninger. Hver flygning er på ett minutt. Legger du på 15 pund (cirka 180 kroner) får du dobbelt så lang tid i luften.

For 166 pund (cirka 2.000 kroner) får du en ordentlig innføring i flygning, og skal i følge Airkix' nettsider passe perfekt for de som planlegger å hoppe fallskjerm. Selskapet har også familie- og grupperabatter.

Ingen nyskapning

Kroppsflygning som dette er ikke en ny oppfinnelse. Tilsvarenede innendørsflygning ble prøvd ut at det amerikanske militæret på 1960-tallet. I dag finnes det flere slike simulatorer rundt i verden.

Airkix ligger i Central Milton Keynes. Nærmeste flyplass er Luton Airport. For mer informasjon, og reiserute, sjekk ut firmaets nettsider.

>> Se bilder av fallskjerm-simulatoren

(Kopirett forsidebilde: Mark Hills)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer