Private reiselivsskoler

Skoler med reiseutdannelse - her må du betale for å studere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

NKS reiselivsstudier i Oslo

De private Norsk Reiselivsskole og Norsk Reiselivshøyskole holder til på Bislet i Oslo.

 • Fagstudiet i reiseliv

 • - ettårig forberedende studium i reiseliv, som blant annet kvalifiserer til studier ved Reiselivshøyskolen. Gir ikke vekttall, men du får støtte fra Lånekassen. Minimumskrav for opptak er VK1 allmen- eller økonomiske fag eller tilsvarende. Søknadsfrist 15. april. Studieavgift er 15.500 per semester.

 • Bachelor i reiseliv

 • - treårig studium (60 vekttall) som gir Bachelor-grad. Mulig å velge studier i Spania første vårsemester. Krav for inntak er generell studiekompetanse og Fagstudiet i reiseliv eller lignende. Alternativt til Fagstudiet er ett års relevant yrkeserfaring. Du kan komme direkte inn på tredjeåret med toårig øk-ad høyskoleutdanning (40 vekttall). Toårig studieløp i reiseliv gir tittelen Høyskolekandidat i reiseliv og kommunikasjon. Søknadsfrist 15. april. Studieavgift på 21.250 kroner per semester.

 • Bachelor i hotell- og relasjonsledelse

 • - treårig studium (60 vekttall) som gir Bachelor-grad, med fokus på hotell- og restaurantnæringen. Krav for inntak er generell studiekompetanse eller realkompetanse. Direkteopptak til andreåret i internasjonal markedsføring er ettårig øk-ad høyskoleutdanning (20 vekttall). Direkteopptak til tredjeåret i relasjonsledelse som Bachelor i reiseliv (se over). Toårig studieløp gir tittelen Høyskolekandidat i Internasjonal Markedsføring. Søknadsfrist 15. april. Studieavgift 21.250 kroner per semester.

  NKS
  Telefon 815 33 773
  NKS-skolene på nett

  Treider i Oslo og Skien

  Skolen i Oslo ble grunnlagt i 1882, og eies i dag av B+W Learning Systems. Avdelingen i Skien ble startet høsten 1998. Treiders studier er godkjent for støtte i Lånekassen.

 • Ettårig reiselivslinje

 • - innføring i reiseliv der du blant annet får innføring i Amadeus - det mest brukte reservasjonssystemet i Norge. Krav for opptak er fullført treårig videregående med generell studiekompetanse, eller lignende. Første opptak er 1. april. Skolepenger er 32.400 kroner for ett år.

 • International Travel & Tourism

 • - påbygningsår som forbereder deg for jobb i reisebyråer og hos turoperatører, med blant annet IATA-eksamen. Inntak krever ett års relevant reiselivsutdanning etter videregående, eller relevant praksis dersom du har fordypning i reiseliv fra videregående. Første opptak er 1. april. Skolepenger er 32.400 kroner.

  Flere skoler og kurs tilbyr opplæring i bookingsystemet Amadeus. Foto: Smart
  Flere skoler og kurs tilbyr opplæring i bookingsystemet Amadeus. Foto: Smart Vis mer

  Treider College, Skien
  Telefon 35 90 06 00
  Treider College, Oslo
  22 03 88 03
  Treider på nett

  Mi Reiselivsakademiet, flere byer

  MI har avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Ålesund og snart Tromsø. MI er en del av NKS-gruppen. Blant mange studiemuligheter her finnes Reiselivsakademiet. De største miljøene ligger i Oslo, Bergen og Trondheim. Studiet er godkjent for støtte i Lånekassen.

 • Reiselivsakademiet

 • - studium i tre deler, der hver del går over ett semester. Del en er grunnutdannelse i reiseliv, del to skal være en praktisk fagutdanning med innføring i viktige verktøy, del tre er rettet mot arbeide som reiseselger med kvalifisering i Amadeus og IATA. Studiet kan gjennomføres både på hel- og deltid. Inntak krever treårig videregående eller minst tre års yrkeserfaring. Studiene koster 28.400 for del en, 30.500 for del to og 42.500 for del tre. Skolen holder løpende opptak, kursene starter i august.

  MI
  Telefon 815 68 090
  MI på nett

  Andre

  Blant sine mange studietilbud har BI også et reiselivsstudium; Diplommarkedsførerstudiet i reiseliv og serviceledelse. Det er et treårig studium. Prisen er 37.100 for første år og 43.320 for de to neste. Studiet er godkjent for lån i lånekassen.

  BI
  Telefon 810 00 500
  BI på nett

 • Tilbake til hovedartikkelen
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!