Privat ferieluksus

Lei din egen ferieøy for 190.000 kroner natta. Her er ferieluksusen de fleste av oss bare kan drømme om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lei av å ligge som maur i maurtue på playaen? Lysten på å bo i din egen feriebolig uten innblanding fra andre turister? Glem sommerhus i Danmark eller slott i Frankrike - her er de lekreste (og dyreste) resortene i verden.

Forbes skriver at da milliardæren Richhard Branson på 1980-tallet gjorde Necker Island i Jomfruøyene om til et eksklusivt øyferiested og priset det til 5.500 dollar natten (cirka 34.500 norske kroner etter dagens kurs), trodde ingen at det fantes et marked for den slags ferieopplevelser. I dag er imidlertid overnattingstilbudet blitt så populært at prisen har føket opp til 30.000 dollar per natt (188.550 kroner etter dagens kurs).

Forbes lister noen av verdens ti aller dyreste resorts, eller feriesteder. Før du bestemmer deg for å bruke årets fereipenger på et av disse stedene, så merk at prisene i listen er lavsesongpriser. Noen av resortene er dessuten eksklusive feriestder, det vil si at om du ønsker deg dit, må du leie hele stedet. Noen av stedene er også så eksklusive at de helst passer til en gruppe som sammen leier hele stedet.

Villaen på Sandy Lane. Den kan bli din for 8.000 dollar natten ...
Villaen på Sandy Lane. Den kan bli din for 8.000 dollar natten ... Vis mer


Topp fem dyreste resorts:Necker Island

Pris: 30.000 dollar per natt (tilsvarer 188.550 norske kroner etter dagens kurs, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).

Branson kjøpte øya som et privat feriested for familoe i 1982, og bygde fem villaer i balinesisk stil. Når familien Branson ikke bruker anlegget, leies det ut for fra 30.000 dollar per natt. Da kan man være inntil 14 personer der, og prisen inkluderer også all mat og drikke, samt internettilgang, vasketjenester og aktiviteter som surfing, seiling etc.

Hvor: Jomfruøyene
På nett: Necker.com

Musha Cay

Pris: 24.750 dollar per natt (tilsvarer 155.554 norske kroner etter dagens kurs, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).

Kritthvite strender og krystallklart vann. Øya kan huse inntil 24 personer, og prisene starter på 24.750 dollar per natt for inntil åtte personer. Du må bo i minimum tre netter, og i det kreves et sikkerhetsdepositum på 25.000 dollar. I døgnprisen inngår all mat og drikke og bruk av øyas fasiliteter.

Hvor: Bahamas
På nett: Muschacay.com

Casa Contenta

Pris: 11.600 dollar per natt (tilsvarer 72.906 norske kroner etter dagens kurs, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).

Hotellservice i privat villa. Ta en dukkert i svømmebassenget, og skyll håret under vannfallet som grenser inn til en kunstig grotte. Casa Contenta er del av kjeden Villazzo, som tilbyr hotellservice i private villaer. Prisene i lavsesong starter på 11.600 dollar per natt, mens du må ut med 17.700 dollar i høysesong. Du må bo i minst tre netter, og i prisen inngår tjenerstab (kokk, barnepike, butlere, etc.) og flyplasstransport i limousine.

Hvor: Miami
På nett: Villazzo.com

The Rania Experience

Pris: 9.500 dollar per natt (tilsvarer 59.708 norske kroner etter dagens kurs, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).

Dette feriestedet ligger på en knappe 30.000 kvadratmeter stor øy i Det indiske hav. Bruk av en 86-fots yacht samt egen kokk, ubegrenset med spa-behandlinger, dykkekurs og øycruise til omkringliggende øyer er inkludert i prisen. Det er plass til totalt ni mennesker her, og prisen er 9.500 dollar per natt for det første paret - og deretter 500 dollar per natt per person som kommer i tillegg til disse.

Hvor: Maldivene
På nett: Raniaexperience.com

The Villa, Sandy Lane

Pris: 8.000 dollar per natt (tilsvarer 50.280 norske kroner etter dagens kurs, ifølge DinSide Reises valutakalkulator).

Her har både kongelige og filmstjerner sjekket inn siden åpningen i 1961. Rommene på hotellet er gjennomsnittlig drøye 80 kvadratmeter store, og totalt er det 112 luksusrom og -suiter her. Men for den som vil ha det beste, er villaen på 678 kvadratmeter et must. Den har fem soverom, og kan huse inntil 14 personer. Villaen ligger tilbaketrukket i en hage ved hotellet, og i prisen inngår også tjenerstab , eget svømmebasseng og boblebad etc ...

Hvor: Barbados
På nett: Sandylane.com

Kilde: Forbes.com