Pristest Stockholm

Flyselskapet FlyNordic kommer best ut av det i vår pristest på transport mellom Oslo og Stockholm. Bergenserne bør også velge dette flyselskapet.

Hva koster det å reise til Stockholm en helg? Foto: Karel Hofstede
Hva koster det å reise til Stockholm en helg? Foto: Karel Hofstede Vis mer

Pristest Stockholm

 1. Sjekk prisene til Stockholm


Stockholm er et yndet reisemål for en storbyferie, men hvordan kommer du deg dit billigst? Vi har sjekket prisene for en tilfeldig valgt helg i september.

Kriteriene

Vi vil reise til Stockholm fra Oslo helgen 22. til 24. september. Vi vil ikke ta fri fra jobb mer enn én dag, og kan derfor reise enten:

 • torsdag ettermiddag/kveld eller fredag morgen, og komme hjem søndag kveld

  eller

 • fredag ettermiddag/kveld og komme hjem mandag kveld.
 • Vi har ikke alltid valgt de billigste alternativene flyselskapene tilbyr. Det er fordi flytidene er ugunstige. Vi vil for eksempel ikke fly ut torsdag før kl. 17, fordi vi vil jobbe mer eller mindre full dag torsdag. Ei heller har vi valgt billige flyavganger søndag morgen/formiddag. Det er ingen vits i å dra på storbyhelg hvis man ikke får minst 2 1/2 dag i byen, mener vi.

  I tillegg må vi nevne at disse prisene ble hentet inn mandag 4. september. Vi tar forbehold om prisendringer og utsolgte reiser. Når prisene er oppgitt i svenske kroner, har vi brukt www.xe.com for å regne om i norske kroner. Mandag 4. september, var kursen 1 norsk krone =1,147 svenske kroner. Jo tidligere du bestiller flybilletter, jo større er sjansen for at du får de laveste prisene.

  Pristestens vinner er flyselskapet FlyNordic, som flyr oss til Stockholm for en langhelg (fredag til mandag) for litt over 1.000 kroner. FlyNordic vinner også på andre reisealternativer som torsdag til søndag og fredag morgen til søndag. (Dersom du flyr ut fredag morgen i stedet for torsdag ettermiddag/kveld slipper du en natt på hotell, men får likevel hele fredagen i Stockholm.)

  Alternativer til fly

  Det tar bare en time å fly fra Oslo til Stockholm, mens det tar rundt syv timer å ta buss. Er du heldig og får et direktetog til Stockholm, tar det litt mer enn seks timer. Husk likevel at tog og buss går fra bysentrum til bysentrum, mens for å ta flyet må du beregne reisetid fra sentrum både i Oslo og Stockholm, og troppe opp på flyplassen en times tid før avreise.

  Rent prismessig er det billigst å ta bussen til Stockholm, men dette tar ganske lang tid, rundt syv timer. Dette alternativet egner seg dermed ikke for de som jobber og ikke kan ta seg så mye fri. På denne strekningen er det Säfflebussen og Swebussexpress som konkurrerer, og sistnevnte går av med en knepen seier med sin billettpris på 615 kroner. Säfflebussen koster noen tiere mer, mens toget var relativt dyrt - over 1.100 kroner, og da må vi ta nattoget torsdag kveld.

  Bergen-Stockholm

  Vi sjekket også hvilket selskap som er billigst fra Bergen. Her har SAS Braathens konkurranse fra FlyNordic, og igjen er det FlyNordic som går av med seieren. Ikke bare flyr selskapet direkte (SAS Braathens mellomlander på Gardermoen), men billetten er rundt 700 kroner rimeligere enn det SAS Braathens kan tilby. Det er lettere å snekre sammen en flytur som passer med at vi bare skal ta en dag fri fra jobb hvis vi velger SAS Braathens, fordi FlyNordics avganger går midt på dagen.

  >> Her er prisene

  Relaterte artikler:

  På skattejakt i Stockholms bruktbutikker
  Storbyguide: Stockholm
  Stockholms "londonmarked"
  Speedfreak i Stockholm
  Stockholm for barn