Pristest flyplasstransport: Berlin


Berlin er en av de mest spennende hovedstedene i Europa, og består av bydeler som alle har sin distinkte identitet. Det gjør Berlin perfekt for en variert storbyferie. Du lander på Tegel, eller Schönefeld.

Tegel


Tegel er Berlins hovedflyplass, og ligger rett utenfor byen, i nord-vest. Hit flyr SAS Braathens og Lufthansa. For å komme inn til Berlin, tar du buss eller t-bane.

JetExpressBus TXL
Bussen går hvert 10.-15. minutt og tar deg med inn i hjertet av Berlin. Den gjør noen stopp på veien, der du lett kan reise videre med t-banen.
Pris: cirka 2 euro hver vei
Tid: 30-40 min

Buss og t-bane
Bussrutene 109, 128 og X9 kjører til forskjellige t-banestasjoner, som bringer deg inn i sentrum av Berlin. Sjekk hvilken t-banestasjon som er nærmest ditt hotell.
Pris: cirka 2 euro hver vei
Tid: 30-40 min, avhengig av rute og trafikk

Schönefeld
Schönefeld ligger sør-øst for Berlin, et stykke lenger unna enn Tegel. Hit flyr Norwegian og Germanwings. Du kan ta tog og buss for å komme deg inn til byen. Tog- og busstasjonen ligger noen hundre meter fra flyplassen, og det går gratis buss mellom de to.

AirportExpress Schönefeld
Flytoget tar deg fra flyplassen og inn til Berlin Spandau hver halvtime.
Pris: 2,20 euro hver vei
Tid: cirka 45 min helt inn til Spandau

T-bane
Både linje S9 og S45 tar deg med inn til sentrum.
Pris: 2,20 euro
Tid: beregn cirka en time helt inn til sentrum

Buss
Det går rutebusser fra flyplassen og inn til Berlin. Buss 163 går til t-banestasjonen Grünebergalle, der du tar banen videre til sentrum. Buss 171 går via t-banestasjon U7 Rudow og til sentrum.
Pris: 2,20 euro
Tid: cirka 45 min og mer, avhengig av rute og trafikk

OPPSUMMERING: Det er ingen prisforskjell på transporten til og fra disse to flyplassene i Berlin. Den eneste forskjellen er at Tegel ligger nærmere sentrum enn Schönefeld.