Fra et av utendørsbassengene på spaet på Norefjell. Foto: Quality Spa & Resort Norefjell
Fra et av utendørsbassengene på spaet på Norefjell. Foto: Quality Spa & Resort NorefjellVis mer

Prissjekk på spahotell

Vi har undersøkt hva det koster med et opphold på et av de store spahotellene.

For bare noen tiår siden var det omtrent ingen i Norge som visste hva spa var for noe. Det nærmeste vi kom var badstu og isbading, fotpleie og fysioterapi. Ok, det er å sette ting på spissen, men fenomenet spa var i hvert fall ganske ukjent.

I dag kan vi velge og vrake i spabehandlinger av ymse slag, og det er bygget en rekke sparesort der du kan henge rundt en hel dag og dyppe deg i kalde bad, varme bad, ta dampbadstu, hoppe i boblebadet osv.

For noen er det mer avkoblende å ta seg en tur i skauen, mens andre synes et spaopphold høres ut som lykken på jord, og det beste middelet for å lade batteriene.

Hva koster så et opphold på et sparesort? DinSide har gjort en aldri så liten prissjekk på noen av de store spahotellene i landet (og ett i Sverige). De fleste har pakker der flere måltider er inkludert. Husk at drikke kommer i tillegg. Det gjør spabehandlinger også (med unntak for ett av spahotellene).

Vi har ikke har vurdert selve fasilitetene som tilbys i spaanlegget. Alle spahotellene som er tatt med er kjente hoteller med forholdsvis nye og store spaanlegg.

Spahotellet i Son med flott havutsikt fra bassenget. Foto: Spa & Resort Son
Spahotellet i Son med flott havutsikt fra bassenget. Foto: Spa & Resort Son Vis mer
De store spahotellene har såpass store spaanlegg at du kan bruke en hel dag på å teste ut alle fascilitetene. Her fra Norefjell. Foto: Quality Spa & Resort Norefjell
De store spahotellene har såpass store spaanlegg at du kan bruke en hel dag på å teste ut alle fascilitetene. Her fra Norefjell. Foto: Quality Spa & Resort Norefjell Vis mer
Fra en av badstuene på Hotel Alexandra. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Fra en av badstuene på Hotel Alexandra. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Spa & Resort Son
Spahotellet ved vannkanten i Son på Oslofjordens østside åpnet høsten 2008. Her kan du boltre deg i det 2.000 kvm store spaanlegget til en pris av 1.895 kroner per person hvis du reiser i helgen. Da er frokost, lunsj og treretters middag inkludert. Du får også inngang til spaet og treningssenteret, samt badekåpe og tøfler du kan ta med hjem. (Samme pakke i midtuke koster 1.585 kr per person.) Dersom du vil bli fra fredag til søndag med samme helpensjonspakke, koster det 3.095 kroner per person.

Quality Spa & Resort Holmsbu
På andre siden av Oslofjorden ligger Holmsbu Spa. Her får du en natt med fullpensjon og inngang til spaanlegget for fra 1.370 kroner per person. Er du villig til å betale 1.895 kroner per person, kan du og kjæresten plusse på suite, musserende vin på hotellrommet og et velvære-sett på opplevelsen.

Quality Spa & Resort Kragerø
Dette spahotellet like utenfor Kragerø åpnet i 2007. En natt med fullpensjon koster fra 1.170 kroner per person. Da får du enten toretters lunsj eller lunsjbuffét, og treretters middag eller middagsbuffét. Inngang til spaanlegget er inkludert. Kragerø Spa har også en pakke for par. For 1.550 kr per person får du fullpensjons overnatting i suite, musserende vin på rommet og et velvære-sett i tillegg til spainngang.

Farris Bad
Farris Bad er nordens største spa, og ligger i Larvik i Vestfold. Det er også det nyeste av de store spahotellene (det åpnet i mars 2009). Sparesortet tilbyr en pakke med halvpensjon (frokost og treretters middag) til 1.590 kr per person. Inngang i spaet og badekåpe, tøfler og spaproduket er inkludert. Vil du spise lunsj på hotellet, koster lunsjbufféten 195 kroner. Du kan også bestille overnatting med frokost og spainngang til 1.270 kr per person. Spahotellet ligger i Larvik sentrum, så da kan du eventuelt velge å spise lunsj eller middag et annet sted i byen hvis det frister mer.

Quality Spa & Resort Norefjell
På spahotellet på Norefjell kan du få en pakke for deg og kjæresten for fra 1.590 kr per person. Da er frokost, lunsj og middag inkludert, dere bor på suite, og får en flaske musserende vin på rommet. I tillegg får dere badekåpe og tøfler og ingang til spaanlegget og treningssenteret.

Hotel Alexandra
Hotel Alexandra, som ligger flott til i Loen ved Innviksfjord, tilbyr to døgns overnatting for fra 910 kroner per person med halvpensjon (buffetmiddag). Da kan du bruke svømmebassengene gratis, mens inngang i selve spaanlegget koster 190 kroner. (Spainngang er gratis hvis du bestiller en behandling til over 600 kroner.) Hvis vi skal sammenligne med prisene på de andre hotellene som tilbyr fullpensjon, må vi legge til prisen for lunsj. Spiser du lunsjen på Café Zandra, som ligger inne i spaet, får du en enkel lunsjrett til rundt 100 kroner. Det gir en cirkapris på 1.200 kroner per person per døgn. Merk da at lunsjen er mye enklere enn lunsjene du får servert på de andre hotellene. Du kan selvsagt spise en større lunsj på Hotel Alexandra dersom du ønsker det. Da hopper også prisen noe opp.

Se vår bildespesial fra Hotel Alexandra her

Quality Spa & Resort Strömstad
Sparesortet i Strömstad har pakker der en 50 minutters spabehandling er inkludert. I tillegg får du helpensjon med treretters middag, badekåpe og tøfler, og selvsagt inngang til spaet. Reiser du i helgen koster det 2.495 sek per person (tilsvarer cirka 2.100 kr). Reiser du i midtuken koster det 2.195 sek (cirka 1.850 kr).

Se bildene fra Strömstad Spa her

Husk at det finnes en rekke flere hoteller som også har eget spa. Vi har bare tatt for oss de største og mest kjente, som har store spaanlegg du kan benytte deg av uten å bestille behandlinger. Grovt sett kan vi si at du får en natts opphold på et spahotell for fra 1.200 kroner (på Quality Spa & Resort Kragerø og Hotel Alexandra).

Merk at prisene er fra-priser, og avhengig av etterspørsel og belegg. Som regel er det rimeligere å reise i midtuken enn i helgen. Ta med i beregningen at drikke kommer i tillegg.