Prisreduksjon nå?

Får du nyte godt av prisnedsettelsen? Vi har snakket med flyselskapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Når passasjeravgiften fjernes fra og med 1. april, betyr det at flyselskapene ikke lenger må betale 128 kroner til myndighetene for hver passasjer de flyr. Men får du lavere billettpriser som følge av at avgiften forsvinner?

Informasjonsdirektør i Widerøe, Martin Lohne. 
Foto: Wideroe.no
Informasjonsdirektør i Widerøe, Martin Lohne.
Foto: Wideroe.no Vis mer

- Denne avgiften har ikke gått til oss, vi har krevd den inn på vegne av myndighetene. Prisene forbrukeren betaler blir selvsagt redusert med 128 kroner hver vei fra og med 1. april, forsikrer informasjonsdirektør i Widerøe, Martin Lohne.

Informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Braathens forteller at selskapet planlegger gode priskampanjer i tiden fremover, og at prisene ikke vil øke. Selskapet bekrefter også at avgiftsbortfallet vil gi reduserte flypriser fra 1. april.

- Selvsagt vil hele beløpet komme passasjerene til gode, bekrefter Ellingsen.

Også SAS reduserer prisene.

image: Prisreduksjon nå?

- Avgiftsreduksjonen er lagt inn i systemene, og om du bestiller billetter til etter 1. april, vil du få priser uten avgift, forteller pressetalskvinne Siv Meisingseth til DinSide.

I forbindelse med sammenslåingen av SAS og Braathens, bekrefter Meisingseth også at SAS vil holde løftet om ikke å øke prisene innenlands de nærmeste to årene.

  • Se hva flyselskapene sa om flyavgiftene for ett år siden.

  • Se hva politikerne sa om avgiftsreduksjoner i fjor.
  • Tilbake til hovedartikkelen.