Prisguide til storbyferien

Enkelt og greit. Ta en dag fri fra jobben og reis torsdags ettermiddag. For rundt to tusenlapper kan du få deg en langhelg i en av Europas metropoler.

London selger mest, men Barcelona er på full vei fremover. Og så må vi ikke glemme romantiske Paris, sjarmerende Praha, det gode liv i Roma eller sprudlende København. Høstmånedene er høysesong for storbyferie. Har du god økonomi og kanskje ikke tid til en uke i Syden, er du midt i målgruppen.

Høststemning i Paris. En weekend i "lysenes by" får du for kr 2.995.
Høststemning i Paris. En weekend i "lysenes by" får du for kr 2.995. Vis mer

- Responsen er enorm, vi har allerede solgt like mange storbyferier til nå i år som vi totalt sett gjorde i hele 1999, forteller informasjonssjef i Star Tour, Lena Petterson.

Styr unna desember

Storbyferie er tradisjonelt rimeligst i perioden fra november til mars, men har du mulighet kan det lønne seg å styre unna desember måned. Da er juletrafikken på sitt verste og hotellrommene ofte stappfulle.

Er du fleksibel med mulighet for å ta ut en fridag på kort varsel, kan du gjøre gode kupp på restplassmarkedet. Her selger charterselskapene de siste ledige setene på flyene til sterkt reduserte priser. Ulempen er som regel at du ikke får spesifisert hotell. Følg med på de siste restplasstilbudene her.

Sjekk tilbud og priser til 33 storbyer i Europa her:


Dyrt og sentralt

Husk at lavere pris ikke nødvendigvis betyr at du gjør et bedre kjøp. Hotellstandarden, og ikke minst beliggenheten, er som regel de viktigste faktorene for utslag på prisen. Lavere pris betyr gjerne at du bor usentralt og/eller på hotell med lav standard. Det beste valget kommer an på hva du ønsker å prioritere bad på rommet eller ekstra penger til shopping.

Går turen med rutefly fra Gardermoen må du i tillegg regne med en tilslutningspris hvis du reiser fra Trondheim, Ålesund eller byer nord for disse. Tilslutningsprisen kan variere fra kr 650 fra Trondheim opp til 2.800 fra Longyearbyen.

Husk barnerabatt og E 111

Reiser du med barn bør du undersøke eventuelle rabattordninger når du bestiller turen. Går turen med rutefly kan du regne med en rabatt på 50 prosent av ordinær flypris. Ofte gis det rabatt på ekstraseng i hotellrommet. Ved charterflygninger gis det sjelden rabatt på flyprisen, men det finnes flere unntak. I visse perioder tilbys barn faktisk gratis reise dersom de er sammen med to fullpris-betalende voksne.

Husk også at valutakursen kan gi store utslag på reisekassa. Sjekk hvordan du ligger an i vår valutakalkulator.

Pass også på å få med deg EØS-blanketten, E 111, fra trygdekontoret. E 111 er en attest som bekrefter retten din til å få sykehjelp mens du er på ferie eller forretningsreise i et EØS-land. Et godt og gratis tillegg til reiseforsikringen.

Følg de billigste reisene

Hold deg oppdatert på restplassmarkedet og få med deg de siste og aller billigste storbyferiene. Er du i tvil på hvor reisen burde gå kan du ta en titt lesernes egne anbefalinger i Din Reiseguide.