Prisforskjell: 10.400 kroner

Samme reisemål, samme dato, vidt forskjellige priser. Vi har testet tilbudene til Roma og får tur/retur fra 2.268 til 12.674 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Utsikt over Roma.
Utsikt over Roma. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Om du skulle reise til Roma en helg om en drøy måned, hva ville du regnet med å betale for flyreisen? Neppe 12.674 kroner, men det er faktisk det beklagelige svaret hos SAS på vår forespørsel. Stor pågang på flyseter til den evige stad, og betingelsene knyttet til de billigste billettene, sender denne prisbomben vår vei. Så dessverre, vi velger oss ikke SAS for et tidlig sommereventyr i Italia.

Fra 2.268 til 12.674

SAS skyhøye pris står i en særstilling, og forklares altså med at de billigste billettene er utsolgt. Dersom vi hadde bestilt i tide, forteller konsulenten at billigste prisalternativ er på 3.461 kroner. Men selv en slik pris ville ikke gitt SAS hyggelig plassering på lista. Vi har sjekket prisene hos åtte nettreisebyråer, ett ungdomsreisebyrå og fem flyselskaper. Aller billigst reiser vi med Sterling denne helgen. 2.268 kroner er prisen for flyturen som går via København. Prisen finner vi etter et enkelt søk på Sterlings internettsider, og vi finner altså ledige seter på de datoene vi ønsker oss. Dette er noen hundrelapper billigere enn tilbudet fra de beste nettreisebyråene som selger lavprisbilletter fra Air France til 2.586 kroner.

 • Priser fra 12.674 til 2.268 kroner.
  Her ser du resultatet fra pristesten.
 • Merk at betingelsene vil variere. De dyre billettene er langt mer fleksible enn de billige. For deg som er avhengig av fleksibilitet og mulighet til å endre datoer og tidspunkt, er de billigste billettypene et dårlig alternativ.

  Billigere hos reisebyråene

  Tomater som dette finner du neppe på Rema. Her fra Romas grønnsakmarked.
  Tomater som dette finner du neppe på Rema. Her fra Romas grønnsakmarked. Vis mer

  Sterling vinner testen, men flere av nettreisebyråene følger hakk i hel. Både Gotogate, Reisefeber, Widerøe og Ebookers tilbyr oss billetter med Air France via Paris til Roma for samme pris, 2.586. Air France selv greier ikke å matche denne prisen, laveste pris fra franskmennenes eget salgsapparat koster oss 2.943. Forklaringen er at reisebyråene gjør avtaler på forhånd om oppkjøp av lavprisbilletter som de så selger til sine kunder. Dermed kan altså de billigste setene være utsolgt fra selskapet, selv om du kan finne ledige billetter hos andre aktører. Det er med andre ord et godt tips å lete hos både flyselskaper og reisebyråer.

  Billige tips

  Vær fleksibel:
  Skal du sikre deg billige flyreiser lønner det seg å være fleksibel med datoene, da er sjansen større for at selskapene kan finne ledige lavprisbilletter til deg. Følg også med på kampanjetilbudene om du er sent ute. Disse finner du som regel ikke via de vanlige bestillingssystemene.

  Reise bort i helgen:
  Dessuten bør du satse på å være borte over en helg. De fleste lavprisbilletter har som betingelse at du reiser i forbindelse med en helg, selv om en begrensning gjerne er at du ikke kan reise på søndager.

  Bestill tidlig:
  Jo tidligere du bestemmer deg for å bestille, jo større sjanse er det for å sikre seg de billigste billettene.

  Pass på tiden:
  Ved flybytter underveis bør du merke deg at du trenger tid til å rekke neste fly. Minimum 40 minutter bør du beregne deg innen Europa, men selv det kan bli knapt om du må bytte terminal. Merk deg derfor flytidene når du selv legger opp reisen på nett.

 • Se vår forrige pristest for reiser til Barcelona.

 • Mer om Roma i vår guide til byen

  Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.