Prisene på skistedene

Vi gir deg oversikten på prisene hos 26 av de største skistedene landet. Er du klar for bakkene i år?

Foto: Robi Hammerle
Foto: Robi Hammerle Vis mer

Prisene på skistedene

  1. Sjekk prisene her


Noen skisteder har åpnet bakkene eller deler av bakkene for vinteren allerede. Under gir vi deg en oversikt over prisene på 26 av Norges største skisentre. Prisene varierer en del, de som har mest å tilby av bakker tar også høyest pris, men det er ikke gitt at sesongen er lengst disse stedene.

Billig eller dyrt - bra eller dårlig?

Kvaliteten på skistedene kan variere stort ut fra føreforhold og rett og slett bakkekvaliteten. Det kan ofte være vanskelig å bestemme seg for å hva slags heiskort man skal kjøpe. Hvor mye må man stå for at det skal lønne seg?

Det dyreste sesongkortet selges på Hemsedal. For at sesongkort her skal lønne seg, må du beregne 14 dager i løypa. Feirer du jul, nyttår og påske på Hemsedal, samt legger vinterferien der, tjener du raskt inn sesongkortet i forhold til dagskort og andre alternativer. Skal du veksle mellom stedene er Vinterlandkortet kun 105 kroner dyrere enn sesongkortet på Hemsedal. Kanskje dette er et godt alternativ til sesongkortene i området?

Sirdal har det billigste sesongkortet og billigste dagskortet. For å tjene inn sesongkortet trenger du å stå 12 dager i bakken i Sirdal.

Sammenlikner vi disse to prisene koster 12 dager med sesongkort i Hemsedal 365 kroner per dag, mens 12 dager med sesongkort i Sirdal koster 216 kroner pr dag. Akkurat disse skisentrene er neppe direkte konkurrenter, men det kan være greit å vite hva skituren koster, og se at det finnes lavere priser enn hos de mest profilerte sentrene om du jakter på alternativer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

>>Sjekk pristabellen her.

Felles kort

Noen skisentre tilbyr felleskort for hele området alpinsenteret er tilknyttet. Dette er da et samarbeid sentrene i mellom.

Verdt å merke seg er sesongkortet i Oslo som kalles Oslo skipass. Her kan du fritt velge mellom bakkene Tryvann, Wyller, Hyttli, Tommekleiva og Varingskollen på det samme sesongkortet. Dette koster 3.600 kroner for voksne og gir deg muligheten til god variasjon i bakkevalg. Riktignok finner du ikke de lengste bakkene i dette området, og heller ikke de bratteste.

Et lignende samarbeide finnes mellom skistedene Nesbyen, Ål, Gol, Hallingskarvet, Geilo og Hemsedal. Her kalles ordningen Vinterlandkortet, som er et felles heiskortsystem for disse alpinsentrene. Til sammen inneholder området 140 nedfarter, og alle ligger innen forholdsvis korte avstander fra hverandre. Kortet er følgelig litt dyrere enn et normalt sesongkort, men for den virkelig aktive skiløperen kan det være en god investering. For voksne koster Vinterlandkortet 4.495 kroner, og for barn og ungdom koster det 3.490 kroner.

>>Les her om når de største skistedene åpner.

>>Her blir skiferien billig.

>>Verdens mest eksotiske skisteder.

Har vi utelatt DITT skisted må du gjerne legge inn kommentar med prisene for stedet. Skriv gjerne navnet på stedet som tittel og priser osv inne i innlegget.

>>Sjekk pristabellen her.