Prisen på drømmesetet

Frister det ikke å ta natta på krøtterklasse for å komme til Sør-Afrika? Et døgn med leggkrampe for å se Sydney? Vår pristest viser deg om businessklasse er så uoverkommelig som du tror.

Sovesete hos Lufthansa. Foto: Lufthansa
Sovesete hos Lufthansa. Foto: Lufthansa Vis mer


Cape Town, Sydney og Los Angeles. Tre reisemål som virker ubehagelig langt unna for den som ikke er glad i oppreiste seter, sjaber servering og albukontakt med medreisende. Så hva koster det egnetlig å kjøpe seg en mer behagelig flyreise? Vi har sjekket prisene på businessklasse til disse tre destinasjonene.

>> Finn de beste prisene - letetips

Sydney

Til Australias mest populære by finner du billetter fra i underkant av 12.000 på økonomiklasse. De billigste businessklassebillettene koster fra i overkant av 30.000. Ikke så stort sprang tatt i betrakning at flyreisen vil ta mer enn et døgn å gjennomføre med bytter og venting underveis.

Vår sjekk viser også at det betaler seg å undersøke priser hos flere aktører. Hos Lufthansa krever de hårreisende 56.749 kroner for et økonomisete, mens de via samme nettjeneste "kun" vil ha 39.784 kroner for businessbillett på samme rute. På selskapets bookingtelefon får vi forklart at det er veldig fullt på vår valgte dato. De finner priser via telefonbestillingen på 27.000 kroner for økonomisete - fortsatt veldig dyrt sammenlignet med de billigste businessbillettene hos andre selskaper i testen. Andre datoer har lavere priser.

Cape Town

Til Sør-Afrikas turisthovedstad kan vi fly fra drøye 7.000 kroner om vi velger de billigste billettene. Derfra er det et stykke opp til billigste businessklasse som koster i overkant av 25.000 kroner. Her ser vi tydelig at det lønner seg å shoppe rundt - prisforskjellen fra billigste til dyreste businessklasse er på nesten 14.000 kroner.

Los Angeles

Stjernebyen på USAs vestkyst kan vi nå fra latterlig lave 5.400 kroner, men hit er det heller ikke fullstendig avskrekkende å fly businessklasse. Vi finner skryteseter fra drøye 15.000 kroner - knappe tre ganger så dyrt. For en flyreise som til sammen kan ta drøye 14 timer kan det kanskje friste flere enn de med firmakort?

Om pristesten
Prisene er hentet via nettsidene til flyselskapene og reisebyråene i testen den 1. og 2. november. Vi har søkt etter billetter med utreise fra Oslo den 8. januar, og hjemreise den 18. januar for alle reisene, til reisemålene Sydney, Cape Town og Los Angeles. Prisen gjelder for en person, tur-retur. Økonomiklasse er de billigste billettene vi finner for reisen, som regel er det billetter med restriksjoner på endringer. Businessklassebillettene er som regel flyselskapenes dyreste tilbud, men enkelte har også førsteklasse som koster ennå mer. I denne testen har vi kun valgt businessklasse.

>> Alle prisene i testen

>> Finn de beste prisene - letetips

Hva får du?

Standarden på businessklasse-setene varierer med strekningen, type fly og selskapet du flyr med. Du kan minst regne med mer beinplass, større armslag og bedre mat om du flyr business. Du kan også regne med å få sjekke inn i egen skranke, fritt for lange økonomiklassekøer.

Men uansett betalingsvilje, du kommer dessverre ikke tidligere frem selv om du punger ut tusenlapper for businessklasse.

Mer luftfart