Femstjernershotellet Grange City Hotel tilbyr dobbeltrom til 790 kr natten. Foto: Grange Hotels
Femstjernershotellet Grange City Hotel tilbyr dobbeltrom til 790 kr natten. Foto: Grange Hotels Vis mer

Prisdump på femstjerners i London

Nå dumpes prisene på luksusovernatting i London.

Publisert
Sist oppdatert

I disse krisetider sliter luksushotellene med å fylle opp rommene sine. Resultatet er at de tvinges til å sette ned prisene på overnattingen betraktelig.

DinSide har tidligere skrevet at du nå får mye mer for pengene - du får femstjerners søvn til 800 kr, noe en prisundersøkelse gjort av Hotels.com viste. I denne saken poengterte vi at prisdumpingen ikke gjaldt de aller mest populære storbyene, for eksempel London.

Innsidetips til London

London calling

Nå er ståa en annen, i hvert fall for Londons del. Guardian.co.uk kunne melde om at det forrige helg var billigere å bo på et femstjerners hotell enn hos Travelodge, en billigkjede med helt enkle hotellrom.

Guardian ble tilbudt et rom på Travelodge i Covent Garden til 102,50 pund (cirka 1.015 kroner), mens et rom på femstjernershotellet Grange Holborn, bare fem minutters gange unna, kostet 86,25 pund (cirka 854 kroner). Vi fant et femstjerners hotellrom til 790 kr natten - se listen under.

I tillegg fant Guardian hotellrom på følgende femstjerners hoteller: The Waldorf til 129 pund (cirka 1.270 kr), Westbury Mayfair til 114 pund (cirka 1.125 kr) og The Landmark til 140 pund (cirka 1.380 kroner).

- Prisene på femstjerners overnatting er 24 prosent lavere enn for ett år siden. Du får veldig mye for pengene akkurat nå, sa Andrew Pumphrey, markedsdirektør hos laterooms.com til Guardian.

Smarte londontips

Billige helger i februar

Vi har sjekket hvilke tilbud som finnes dersom du vil reise til London og bo på et femstjerners hotell. Se listen under (prisene gjelder per natt i dobbeltrom, frokost ikke inkludert dersom ikke annet står):

Dette rommet koster 1.530 kroner, men så får du også mye luksus for pengene, på et av The World's Leading Hotels. Foto: The Landmark Hotel
Dette rommet koster 1.530 kroner, men så får du også mye luksus for pengene, på et av The World's Leading Hotels. Foto: The Landmark Hotel Vis mer


  • Grange Holborn (6.-8. februar) - 92,50 pund*, cirka 910 kr inkl. frokost (via hotellets nettside)
  • Grange City Hotel (6.-8. februar) - 80 pund*, cirka 790 kr inkl. frokost (via hotellets nettside)
  • Royal Garden Hotel (13.-15. februar) - 115 pund, cirka 1.130 kr (gjennom booking.com)
  • The Waldorf Hilton (6.-8. februar) - 200 pund, cirka 1.970 kr (via hotellets nettside)
  • The Westbury Mayfair (6.-8. februar) - 172 pund, cirka 1.700 kr (via hotellets nettside)
  • The Landmark (27. februar-1. mars) - 155 pund, cirka 1.530 kr (via hotellets nettside)

*prisene på Grange-hotellene finner du via hotellkjedens siste liten-tilbud (klikk på lenkene over). Kjeden har 14 tre-, fire- og femstjerners hoteller i London. Siste liten-prisene starter på 40 pund.

Femstjerners hotellene i listen over ligger alle i London sentrum. Er du villig til å bo litt utenfor sentrum, kan du få femstjerners overnatting til lavere priser.

Test deg selv: hva kan du om London?

Det finnes også muligheter til å bo i luksusleiligheter som leies ut til turister. Her er et par vi fant:

  • Leilighetshotellete Langham House (13.-15. februar) - 95 pund, cirka 935 kr - 125 pund, cirka 1.230 kr, for luksussuite (gjennom booking.com)/li>
  • Leilighetshotellet Mount Mansions (13.-15. februar) - 75 pund, cirka 740 kr (gjennom booking.com)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer