Prisavslag på 5.000 kroner etter klage

Det kan være lønnsomt å klage.

NEPAL: Reisefølget vil ha erstatning etter at Nepal-turen ikke gikk som planlagt. <br />
<I>Foto: Kirsti van Hoegee</I>
NEPAL: Reisefølget vil ha erstatning etter at Nepal-turen ikke gikk som planlagt.
Foto: Kirsti van HoegeeVis mer

Reisefølget dro på Star Tours temareise Indias gylne triangel og Nepal. Turen gikk ikke helt som planlagt.

Streik

Hotellene som skulle huse de reisende i Nepal på denne turen, gikk ut i streik sammen med cirka 850 andre hoteller i det asiatiske landet. Det ble derfor satt opp et annet program, og det planlagte femdagers-oppholdet i Nepal ble redusert til kun en dag. Dagene de skulle være i Nepal ble lagt til India. Reisfølget ønsker kompensasjon fra reisearrangøren, Star Tour, for de tapte dagene i Nepal.

Star Tour mener på sin side at det uheldige reisefølget ikke har rett til noen form for erstatning fordi streik er et forhold som er utenfor deres kontroll. Charteroperatøren har likevel innvilget et prisavslag på 1.500 kroner.

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser har behandlet tvisten mellom Star Tour og reisefølget. De viser til pakkereiseloven § 6 – 1. Loven sier at mangler ved en pakkereise gir grunnlag for et forholdsmessig prisavslag dersom ikke mangelen blir avhjulpet på en tilfredstillende måte. Ifølge Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser var ikke Star Tours løsning god nok. Nemnda anbefaler derfor at de reisende innvilges et prisavslag på 5.000 kroner per person.

Reklamasjonsnemnda behandler hvert år rundt 300 klager fra reisende med pakkereisearrangører.

Mer om reisejuss

 • Penger tilbake etter mislykket ferie?
  - DinSide Reise skriver ukentlig om aktuell reisejuss

 • Slik får du penger tilbake når ferien gikk i vasken.
  - les mer om dine rettigheter.

 • Slik klager du på ruteflyene
  - Klagenemnda for rutefly er på plass, og venter på dine klager.

 • De dummeste klagene
  - penger tilbake når det regner i ferien?

 • Flyselskapet er konk – hva gjør du?
  - hva kan Reisegarantifondet hjelpe deg med?
 • Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.