Praktiske tips

Hvordan reise hit, og hvordan bo her?Av: Ken Hansen

I bakgatene utenfor sentrum og rundt Albayzin er det ikke til å unngå å vasse i søppel. Foto: Ken Hansen
I bakgatene utenfor sentrum og rundt Albayzin er det ikke til å unngå å vasse i søppel. Foto: Ken Hansen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Langs hovedgaten "Gran Vía de Colón" og de utallige små sidegatene i sentrum kryr det av hoteller, ungdomsherberger, pensjonater og mer eller mindre lugubre sengeplasser i alle prisklasser.

De billigste overnattingsstedene er campingplassene utenfor byen. F.eks. Camping Sierra Nevada omtrent 3 kilometer fra sentrum. Det er bare å ta buss #3 fra Gran Vía de Colón.

De dyreste finner du naturlignok i eller nær Alhambra. Som for eksempel Hotel Alhambra med sin fantastiske utsikt over byen eller Parador San Francisco som ligger innenfor murene til Alhambra.

Transport

Fly går til og fra Madrid, Malaga eller Barcelona. Deretter er det bare å hive seg på buss eller tog. Men personlig vil jeg anbefale å leie bil. Friheten med bil er ubetalelig, selv om risikoen for innbrudd i løpet av natten i Granada er ganske stor. Derfor er det verdt pengene å finne et hotell med innendørs parkeringsplass. Det koster litt ekstra men som nevnt, sjansene for innbrudd i bilen er stor. Den uken jeg var i byen oppdaget jeg 6 biler som hadde fått smadret en rute i løpet av natten. Alle sto parkert ved siden av min men et av triksene er kanskje å ta ut verdisaker samt å la bilen flyte av søppel. Litt råkjøring på støvete landsbyveier er også å anbefale slik at den blir litt sjabby i utseende. Og om mulig, parker i nærheten av lekre biler for å dra oppmerksomheten vekk fra din egen slitne leiebil ;-)

Artikkelen fortsetter under annonsen