Praha for 200 kroner dagen

Fattig, men ikke rådløs. Det er mulig å oppleve en europeisk storby for en rimelig penge.

Praha vinterstid.
Praha vinterstid. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Praha er elsket av blakke romantikere. Fordi det er en vakker by, men også fordi du kan gjøre byen for 200 kroner dagen. Slike budsjetter er tidvis strevsomme, men den som er utstyrt med et stort og varmt reisehjerte, tar dette på strak arm. Med ekstrabagasje som uvørenhet og små krav til komfort, kan du leve godt i Europas juvel.

Søvn

Første bud til reisende på budsjett, er billig søvn. Med kun 200 kroner å bruke per dag, må du finne en seng til under hundrelappen. Ettersom Praha trekker til seg togloffende ungdom fra hele verden, finnes det en rekke billig ungdomsherberger. Frykt ikke; Ungdomsherberger gir mye moro for pengene. Her samles folk fra hele verden og mulighetene for å utvide bekjentskapskretsen kan være større enn på et regulært hotell. Prøv de alternativene vi har funnet frem til. Traveller`s Hostels er en kjede med sentrale og svært populære ungdomsherberger. Disse er kun åpne sommertid. Bestillingskontoret ligger i Dlouhà 33, tlf.nr. 02-231 13 18.

På flyplassen og på togstasjonen står det et uttall mennesker å venter på at du skal leie et soverom av dem. Her er det bare å prute, kanskje sjarmerer du deg frem til et bedre og mer komfortabelt tilbud enn hva ungdomsherbergene kan komme opp med.

Mat på budsjett

Etter å sovet vekk en hundrings, er tid for mat. Ungdomsherbergene tilbyr vanligvis frokost, skjønt enkelte vil ha ekstra betaling for dette. Lunchen som ikke bør koste mer enn 50 kroner, handler du på supermarkeder som ofte er billigere enn små kolonialforretninger. Kjøp inn brød, vin, smør og litt ost, og innta måltidet på en benk i parken. Enkelt på grensen til det spartanske, men godt.

Praha har siden fløyelsrevolusjonen, vokst seg til å bli en trendy og internasjonal by. Her finnes restauranter, barer og cafeeer av alle slag. Prisene er mange steder faretruende vestlige. Budsjettet tåler absolutt ingen utskeielser på et av de mange trendy etablissementene. Gå derfor for enkel varm middag på en uhipp kafeteria hvor lokalbefolkningen er i flertall. Her serveres tradisjonell tsjekkisk, ujålete kost; Koteletter eller kjøtt, poteter og kål. Disse måltidene får du for rundt tjue kroner. Husk på at det er vanlig å gi 10-15 prosent i tips. Sjekk våre utvalgte restauranter. Serveringen av varm mat starter allerede på formiddagen.

Mangeslungen arkitektur preger byen.
Mangeslungen arkitektur preger byen. Vis mer

Det beste i livet er gratis…

Prahas fremste attraksjon er byen selv; Smale gater, arkitektur fra mange tidsepoker, svalganger, tårn, plasser og broer. Alt dette er gratis. Stå opp tidlig om morgenen og ta deg rundt i byen. Vi har plukket ut fem gratis severdigheter du bør få med deg på Praha-turen. Et absolutt must er å lese The Prague Post. Her finnes oversikten over alt som skjer i byen til enhver tid. Les også skribenten Phillip Greenspuns fornøyelige og personlige artikkel fra Praha her.

Stramt og disiplinert

Med opplevelsene fremfor konsumet i høysetet, er det fullt mulig å gjøre Praha. Med planlegging, tålmodighet og praktisk sans blir det penger igjen til det tsjekkiske ølet Pilsner Urquell, et besøk i Franz Kafkas fødeleilighet og kanskje et postkort hjem. Et tips på tampen: Prahas metrosystem er billig og velfungerende. Bruk dette fremfor drosjene som har et usedvanlig dårlig rykte.

Hvordan komme dit?

Har du 750 kroner i lommeboka kommer du deg til denne vakreste byen i Europa, med Morovia Express. Den tjuefiretimers bussturen som arrangeres av OK Tours, går hver tirsdag. Nettreisebyrået Zolong har flybilletter til kr 2.684. Charterselskapene har også turer til Praha, sjekk DinSides oppdaterte restplassoversikt for gode tilbud.

Ut på tur?

Lyst på en annen storby? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.