Portugal strengere under fotball-EM

Turoperatøren Star Tour melder til sine kunder at de må huske pass om de skal til Portugal under fotball-EM.

Politipatruljer i Lisboas havn er en del av sikkerhetstiltakene som vil møte turister nå.
Politipatruljer i Lisboas havn er en del av sikkerhetstiltakene som vil møte turister nå. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 26. mai og 4. juli er det ekstra viktig å huske gyldig pass om du reiser til Portugal. Det kan vi lese på fotball-EMs offisielle nettsider i disse dager. Også reiseselskapet Star Tour sender dette rådet til alle sine reisende til Portugal nå. Det er strengere sikkerhetstiltak omkring fotball-EM som er bakgrunnen for påminnelsen, og alle tilreisende til Portugal må vise gyldig pass ved ankomst til landet, uansett om de kommer med fly, tog, bil eller andre måter.

Ta alltid med pass

Både Portugal og Norge er medlemmer av Schengen, så i utgangspunktet vil du kanskje tenke at du ikke trenger pass for reiser mellom disse landene. Men så enkelt er det ikke: Schengenavtalen sørget først og fremst for at politikontroller av pass forsvant på flyplassene i landene som er med, men fortsatt er passet din eneste gyldige identifikasjon i land utenom Norden.

- Du skal alltid ta med pass om du reiser til Portugal, og andre land også, bekrefter informasjonsansvarlig hos den portugisiske ambassaden i Norge, Johan Jarnæs.

Han regner med at sikkerhetstiltakene rundt fotball-EM øker behovet for pass, og anbefaler at du er forberedt på strengere kontroll ved ankomst til Portugal i tiden fremover.

- Vi ber forøvrig aldri om pass men oppfordrer ved henvendelser at alle bør ha med seg pass selv om de skal til et Schengen-land, forteller informasjonssjef Lena Petersson hos Star Tour.

 • Trenger jeg pass?
 • Norske statsborgere trenger ikke visum for reiser til Portugal, men bor du i Norge under annet statsborgerskap, bør du undersøke med den portugisiske ambassaden.

  Portugals ambassade
  Josefines gate 37
  0244 Oslo
  Tlf: 23 33 28 50 - Faks: 22 56 43 55

  Nettside: Euro 2004

  Mer om Portugal og fotball

 • Høy partyfaktor i hjemmekoselige Lisboa
 • Fotballferie i Portugal
 • Fotball og kjærlighet i Spania