Porto de Galinhas

Porto de Galinhas ligger en time sør for storbyen Recife. Det litt kuriøse navnet som betyr kyllinghavnen på norsk, stammer fra slavetiden. Slaver fra Afrika jobbet på sukkerplantasjene helt til det ble ulovlig i 1888. Smuglingen av illegale slaver fortsatte likevel. De ble smuglet blandt kylling som kom fra Angola. Når en ny last med slaver ankom, gikk det på folkemunne at det var kyllinger i havnen - derav kyllinghavnen.


Porto de Galinhas er et ganske lite sted i forhold til chartergiganten Natal. Det har likevel den mest kjente stranden i området Pernambuco. Den lille havnen sitter plassert midt i en delikat bukt rammet inn av palmer, mangrover og cashew-trær. En spasertur langs stranden, i sørenden av bukten, finner du det lille stedet Maracaipé. Det er et eldorado for surfere og kite-surfere. Her går det brasilianske mesterskapet i kiting av stabelen hvert år. Er ikke ekstremsport noe for deg, så er det mange som lager sport av å slappe av i de naturlige stenbadene formet i sanden rett på utsiden av Porto de Galinhas. Mye vind gir deg også muligheten til en seiltur med lokale båtmenn.

Inne i Porto de Galinhas finner du et utvalg av forskjellige restauranter og utesteder. Stedet er likevel ikke så utviklet som Pipa og Natal, og du vil heller ikke finne like mange kulinariske eller feststemte valg. Sjømaten er imidlertid veldig god og rimelig her. I helgen blir stranden ofte fylt med folk fra Recife som kommer for å nye livet. Sleng deg med på en strandfest. Alt er i gangavstand i Porto de Galinhas, men svikter bena, så går det taxibuggier i skytteltrafikk rundt i byen og på strendene.

Hit reiser du som trives på et lite intimt sted, og har en forkjærlighet for vannsport. Også fint for familien som vil ha det meste i gangavstand.

Porto de Galinhas


Tilbake til hovedsaken...