Faksimilie fra Bare Necessities nettside.
Faksimilie fra Bare Necessities nettside.Vis mer

Populært med nakencruise

Du slipper i hvert fall å pakke med deg så mange klær.

Undertegnede må innrømme at jeg lenge har sett på cruise som en litt småharry ferieform, spesielt egnet for buffet-elskende pensjonister med lilla hår. De siste årene ser likevel cruiseferie ut til å ha blitt mer akseptert, også hos yngre deler av befolkningen, så det er mulig jeg snart blir nødt til å prøve selv.

Nakencruise er imidlertid ikke helt øverst på min egen prioriteringsliste, men alle er heldigvis ikke som meg.

Populære temareiser

I følge Aftonbladet er nemlig nakenreiser en reisenisje som blir stadig mer populær, noe selskapet «Bare Necessities» bør kunne mye om - de har nemlig arrangert nakenreiser i 20 år.

I følge selskapet selv har de stort sett bare fullbookede skip, og de påstår også at 70% av gjestene kommer tilbake. Det er altså tydeligvis mange som lar seg friste.

Les også: Kjøreregler for deg som vil bade uten tekstiler

DinSide omtalte selskapet første gang i 2007, og i den artikkelen hadde vi også en avstemming der leserne kunne si hvilke temacruise som passet dem best. Vi lar resultatet tale for seg, nakencruise fikk hele 54% av stemmene (totalt 825).

Så hva tilbyr de egentlig?

Vel, navnet «Bare Necessities» bør være selvforklarende for alle som forstår engelsk, og nakencruiset består altså i at båtens gjester kan ta del i alle cruiseskipets aktiviteter i bare nettoen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det gjør det i hvert fall enkelt å pakke kofferten.

Et par unntak fra kleskoden er det imidlertid: Besetningen har alltid på seg klær, og av hygieniske årsåker er du også nødt til å på deg klær i spisesalen. Det kanskje ingen stor overraskelse at «Bare Necessities» chartrer hele cruisebåten. Du skal slippe å skremme vettet av intetanende medpassasjerer.

Hvor reiser de?

«Bare Necessities» arrangerer nakencruise flere steder gjennom året, inkludert blant annet til Hawaii nå i mars, og i august 2010 har de en rundtur til gamle oldtidshavner; som blant annet inkluderer stopp i Rhodos, Alexandria, Limassol og Antalya.

Fristet? Du kan lese mer på «Bare Necessities» nettside.

Les også: Verdens topp-fem nakenstrender