Nordmenn velger seg Mallorca. Også i år.
Nordmenn velger seg Mallorca. Også i år.Vis mer

Pop i sommer

Charterselskapenes tall viser at nordmenn velger de trygge destinasjonene i ferien.

- Mallorca er mest populært, kommer det kontant fra Eirik Gjønnes, driftssjef i Saga Solreiser.

- Kypros er sammen med Kreta våre største destinasjoner, sier salg- og markedsdirektør Sverre Høven i Star Tour.

- Tyrkia og Chania-kysten selger best, opplyser Andreas Askeland i Ving.

Vel 28.000 har besøkt Mallorca med Saga i sommer, og 65.000 nordmenn har reist med Star Tour til Kreta og Kypros. 17.000 nordmenn valgte seg Tyrkia i selskap med Ving.

Trygt er godt

Charterselskapene mener at grunnen til at folk reiser til sikre og nære steder, er at de vil ha trygghet i ferien.

- Folk vil føle seg trygge, folk vil ikke gamble med ferieukene sine, mener Sagas driftssjef.

Prisen er også en avgjørende faktor.

- Det er billig å reise dit, og man får mye for pengene ved Middelhavet, sier Høven.

Høven sier videre at trenden heller mer til at folk reiser til de trygge charterdestinasjonene enn til steder lengre unna.

- Man tror ofte at det er de fjerne stedene som øker mest, men slik er det ikke. De kjente stedene har en størst økning i salg. Samtidig har salget til Asia hatt en stor fremgang. Vi tror at salget av reiser til Asia og Thailand i tiden fremover vil ha en større vekst enn til USA og Karibia, sier Høven.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tall fra Reisebransjeforeningen viser at i fjor reiste 1,1 millioner nordmenn på pakketur hvorav nesten en halv million tok turen til Spania og Kanariøyene. Som en god nummer to kom Hellas med nærmere 250.000 solhungrige nordmenn på besøk.

Nye trender

- Storbyromantikken blomstrer og storbyhopping er blitt vanlig feriefortagende. Det er nesten sånn at man trenger ferie når man kommer hjem fra ferien, sa trendanalytiker Paal Fure til DinSide Reise i vinter.

Mer om nye reiselivstrender finner du i denne artikkelen.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.