Pop i Norge

Turistene har ikke uteblitt fra Norge tross horisontalt regn i store deler av landet i sommer.

[Ugjyldig objekt (NAV)]
En av de mest besøkte attraksjonene i landet.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti
En av de mest besøkte attraksjonene i landet.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti Vis mer

Norges Turistråd har laget en oversikt over de best besøkte attraksjonene her til lands. Tallene for år 2000 er dessverre ikke klare enda, men oversikten for året før viser ganske klart hvor vi drar og hva vi vil se. Hovedstaden og Holmenkollen stikker av med seieren. Anslagsvis 845.340 personer besøkte landemerket som gir fritt utsyn over hele Oslogryta og Nordmarka.

Når barna bestemmer

At barna er med når feriemålet skal avgjøres, er det ingen tvil om. Kristiansand Dyrepark kommer opp på andreplass. Kaptein Sabeltann og Kardemomme By er en del av allmenndannelsen blant barnehagebarn, og hele 443.659 var innom anlegget i sommersesongen. Nytt av i år er Sørlandsparken er Skomakergata og skomaker Andersen, fra den for mange kjære førjuls-serien på NRK. Dermed kan vi regne med enda bedre tall for 2000 enn vi så i 1999?

I bane over Bergen

På en sterk tredjeplass kommer Fløibanen i Bergen. Hele 423.660 tok seg opp i banen. Den starter i Bergen sentrum, og i løpet av åtte minutter fraktes du opp til Fløyen, 320 meter over havet. Herfra er utsikten over Bergen by storslått.

Frognerparken fanges ikke opp av statistikken som følge av at det ikke avkreves inngangspenger for å ta for seg av Vigelands figurer, men man antar at parken har over en million besøkende. Dermed stikker Frogner-parken av med som prisen som mest populære attraksjon i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer om Norges mest populære attraksjoner finner du her.

Pop natur

620.000 mennesker besøkte Vøringsfossen i sommer og nærmere en halv million lot seg imponere over Trollstigen i Rauma. (Tallet herfra er lavere enn forgående år fordi det har vært drevet rassikringsarbeid.) Kjosfossen opplevde i overkant av 300.000 gjester denne sommeren. At naturen trekker turister er det liten tvil om. Sjekk mer om de populære naturattraksjonene her.

Med hue under armen og ski på beina

Statistisk sentralbyrå kan fortelle at antall nordmenn som reiser på friluftsferie i Norge er femdoblet de siste året. Fra før viser tall at ikke-kommersielt friluftsliv er enn inngrodd vane blant nordmenn. Kun ti prosent av den voksne befolkningen opplyser om at de ikke har drevet med friluftsliv det siste året.

Tross høy friluftslivsfaktor fødes ikke lenger nordmenn med ski på beina. En undersøkelse som Statistisk Sentralbyrå har gjort viser at en fjerdedel av oss finner det svært vanskelig å komme seg helskinnet ned en bakke med skiene på. Over halvparten av de som deltok i undersøkelsen fortalte at de ikke hadde spent på seg skiene en eneste gang det siste året. Kanskje noe å ha i minne når vi skryter av våre lange skitradisjoner og ferdigheter i skisporet?

Røft, vått og rått

Rafting, grottevandring, juv-vandring og hvalsafari er noen friskusaktivitetene du får med deg på norgesferien. Les mer om barsk norgesmoro her .

Hvor reiser vi i utlandet? Det finner du mer om her.