Plaskende moro

Langt fra alle Kanariøyene kan by på flotte strender.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Øygruppen er egentlig ikke dominert av strender, og mange av dem du finner er kunstig anlagt. Reiser du for å finne de beste badeplassene? Her er rådene for deg.

Enorme sanddyner

Tre mil med kritthvit sand - det finner du i Jandía på Fuerteventuras sydspiss. Jandía er eldoradoet for windsurfere. Merk deg at det er stor forskjell på flo og fjære her. Nord på øya ligger også strender som til sammen danner en hel nasjonalpark. Las Dunas består av lange strender og enorme sanddyner, og her er det både langgrunt og barnevennlig.

På Gran Canaria finner du faktisk en hel ørken som går ned i sjøen. Maspalomasørkenen med sine enorme sanddyner ligger ved Playa del Inglés, og danner strender som er ni kilometer lange. Et populært område for nudister.

En strand for deg selv

På Isla Graciosa er det mulig å finne en strand for seg selv.
På Isla Graciosa er det mulig å finne en strand for seg selv. Vis mer

På Isla Graciosa utenfor Lanzarote bør du ha gode muligheter til å sikre deg din egen flekk med sand. På øyas nordside er det vakre strender, og få mennesker. Lei gjerne sykkel for å komme deg dit.

Isla de los Lobos utenfor Fuerteventura er også et godt valg. Fra Corralejo tar du båt ut til uimotståelige strender der du ikke trenger å plages av folkemassene.

Papagayostrendene på Lanzarote ligger syd på øya, og har bukt etter bukt med klart vann og gylden sand. Her er det gode muligheter for å finne et sted for deg selv.

Helt motsatt

I den andre ytterkanten finner vi El Hierro. Øygruppens lilleputt er stort sett fri for strender, og neppe stedet for deg som drømmer om late dager i vannkanten.

  • Tilbake til innledningsartikkelen.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer