De nye badeanleggene går det gamle svømmebassenget en høy gang; Alle har rutsjebaner og fasiliteter for velvære. De fleste serverer også mat og drikke på bassengkanten.
De nye badeanleggene går det gamle svømmebassenget en høy gang; Alle har rutsjebaner og fasiliteter for velvære. De fleste serverer også mat og drikke på bassengkanten.Vis mer

Plask og sprut året rundt

De mange badelandene gir deg den store sydenfølelsen, tross stiv kuling i fra nord.

Du slapper av ved bassengkanten med en is. Frodige palmer så langt øyet kan se. Ungene hyler av fryd i det varme vannet. Kanskje på tide med en dukkert selv? Dette er ferie-Norge vinterstid.

Varmt og vått

Det blir stadig mer populært å tilbringe vinteren ved bassengkanten i de mange nær-tropiske badeanleggene rundt om i landet. Siden 1998 har to store badeanlegg sett dagens lys; Gardermoen Bade- og aktivitetssenter åpnet våren 1998, og Vannkanten i Bergen slo i november i fjor opp dørene til nytt badeland.

- Siden oppstarten har vi hatt nærmere 40.000 besøkende og i året som kommer forventer vi et besøkstall på mellom 150.000 og 200.000. Det mest populære her er Space Bowl. Det er en utskytingstunnel som gir en fart på 60 km i timen, forteller Per Arnesen, arrangementssjef ved Vannkanten.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

I mai åpner Pirbadet i Trondheim som tar mål av seg til å bli landets største badeland. Her loves bademoro og velvære i mange avdelinger.

Bad for hele landet

Langesund, Trondheim og Tromsø. Det finnes mange badeland i Norge. Finnes det et nærheten av deg? DinSide Reises oversikt over helårsåpne badeland, finner du her.

Ut på tur?

Klar for en forandring? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.