Planlegg reiseruten på internett

FRA A TIL B: Hvor langt er det, hvor lang tid bruker du, og hvor kan du tanke underveis? Dette og mer til kan du får svar på i nettets ruteplanleggere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Illustrasjonsfoto: Pontus Edenberg
Illustrasjonsfoto: Pontus Edenberg Vis mer

BILFERIE?

Skal du på bilferie i sommer? (Avsluttet)
Ja(82%) 822
Kanskje(9%) 92
Nei(9%) 89
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det har blitt atskillig lettere å planlegge reiseruten for sommerferien, etter at vi fikk reiseruteplanleggere på internett. Der du tidligere måtte sitte med kartbøker og regne distanser og mellomdistanser for å finne akseptable dagsetapper, holder det nå å taste inn avgang- og ankomssted, og kanskje noen mellomstasjoner dersom du har det. Ut får du avstander, detaljerte veibeskrivelser, du kan få regnet ut hvor mange liter drivstoff du vil bruke og hva dette koster, du kan få oppgitt hvor mye du må ut med i bompenger, og du kan få oppgitt destinasjoner for bensinstasjoner, spisesteder, overnattingssteder mm. Du kan endog få oversikt over hvor i Europa du må se opp for fotobokser ...

Her er noen nyttige reiseruteplanleggere på nett:

Map24
Viser vei i Europa, Nord-Amerika, Brasil, Midt-Østen og Australia. Gir reiselangde, antatt reisetid, du kan velge om du vil kjøre mest på motorvei, eller om det er greit med landevei og ferge, du kan få svar på hvor du finner overnattingssteder, severdigheter mm. Fom. desember i fjor kan Map24 vise posisjonen til mer enn 10.000 fotobokser rundt om i Europa.
På nett: www.map24.no

NAF
Naf lanserte sin nyeste ruteplanleggerversjon i medio juni. Viser vei i Norge og Europa.
På nett: ruteplanlegger.naf.no

Visveg
Karttjenesten til Statens Vegvesen. Begrenset nytte for deg som skal på bilferie nedover kontinentet, da den kun viser vei i Norge. Har egen funksjon for beregning av avstander mellom norske byer.
På nett: www.visveg.no

Gule Sider
Også denne viser vei kun i Norge. Tast inn avreise- og ankomsted, og få instruksjoner om hvor du skal kjøre, med utskriftevennlig detaljkart over avgangs- og ankomststed.
På nett: www.gulesider.no

ViaMichelin
Sammen med Map24 og Mappy, vurderte vi dette til en av de beste ruteplanleggerne på nett i vår ruteplanleggertest i april i fjor. Hvorvidt dette fremdeles holder stikk, skal vi ikke si, men denne tjenesten er fremdeles god. Her får du informasjon om avstander, reisetid, bompenger etc. Du kan legge inn valg for mellomdestinasjoner etc. Kart for Europa og Storbritannia.
På nett: www.viamichelin.com

Multimap
Kart på gatenivå til Storbritannia, Europa og USA, samt veikart for hele verden. Viser distanser og beregner tidsbruk, samt at den kan gi informasjon om overnattingssteder på valgt distanse.
På nett: www.multimap.com

Google Earth
Kan vise vei til europaferien, USA og andre deler av verden hvor Google Earth har godt kartmateriale. Kan gi deg svar på avstander og tidsbruk på distansen, samt at du kan zoome inn til fascinerende detaljrike fotografier på alle steg av reiseruten. Kan gi deg informasjon på en mengde ting, som hvor du kan spise, gå på bar, sove, shoppe og mye annet. Må lastes ned til din pc før bruk, men dette tar kun få minutter, og er gratis. Tjenesten er imidlertid ikke dekkende for Norge riktig ennå.
På nett: earth.google.com

>> Les vår test av ruteplanleggere fra april 2005


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!