Pirater herjer i Indonesia!

Pirater, bandittene til sjøs, herjer som aldri før - verst er det i farvannene rundt Indonesia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du trodde kanskje at pirattiden var over, at sjørøveri kun var fantasi og oppspinn fra gamle tider. Tro om igjen - i følge International Maritime Bureau (IMB) herjer sjørøverne som aldri før, og aller verst er det rundt Indonesia.

Her styrer du klar!

Piratvirksomhet øker enormt i Sørøst Asia. Tankbåter er verst rammet.
Piratvirksomhet øker enormt i Sørøst Asia. Tankbåter er verst rammet. Vis mer

Pirater herjer i Indonesia!

  1. Kart over Indonesia

I følge IMB er farvannene rundt Indonesia verdens mest utsatte for piratvirksomhet. På verdensbasis rapporteres det om en økning av piratangrep på hele 40 prosent - 25 prosent av disse angrepene skjedde rundt kysten av Indonesia. Særlig utsatt er områdene rundt Tangon, Samarinda, Merak og Jakarta samt Malakka Stredet.

Rapporten utstedt av IMB viser også at bruk av våpen blir stadig mer frekvent.

- Moderne sjørøveri er voldelig, blodig og hensynsløst. At det skjer til sjøs gjør situasjonen enda mer traumatisk, siden offeret er isolert og ofte forsvarsløst, sier visepresident i IMB Jayant Abhyankar i en pressemelding.

Egen oppdatert nettside

Forholdene i Sørøst Asia har etter hvert blitt så ille at IMB har lansert en egen nettside med oversikt over piratvirksomhet og angrep. Siden oppdateres hver uke. I følge siste oppdatering ble tre båter bordet og ranet av pirater rundt Indonesia i løpet av tre dager. Piratsiden finner du her.

Har du tenkt deg ut på seiltur eller et lengre cruise råder IMB at du styrer klar av samtlige havner og farvann rundt Indonesia. I tillegg er det for tiden utstedt advarsel for farvann ved kysten av Somalia samt sørlige deler av Rødehavet.

Billig reise?

På jakt etter en billig (og trygg!) ferie? Ta en titt i vår oppdaterte restplassoversikt. For å se hva andre synes om ditt reisemål, eller for å komme med dine egne meninger – sjekk Din Reiseguide. Pass også på å send inn dine beste feriebilder og reisehistorier til vår store Sommerkonkurranse der du kan vinne reisebøker, en reise og fotoutstyr.