Pinupenes campingdrøm

For glade hippier, USA-elskere og nostalgikere.

- Reis tilbake i tid, der du en gang hørte til, og ha en bekymringsfri ferie!

Slik er velkomstmeldingen på nettsiden til Belrepayre Airstream & Retro campsite. Den lille campingplassen ligger cirka fem mil fra Carcassonne sørvest i Frankrike, og er en innertier for deg som føler at tiden går litt for fort.

Franskmenn har som kjent sine særegenheter, og dette er intet unntak - selv om konseptet må sies å være ganske så amerikansk.

Eierne av campingplassen har lagt sin elsk på campingvogner av merket Airstream. Nostalgiske vogner som har blitt produsert de siste 75 årene i USA, og som etterhvert har oppnådd ikon-status i retrosjangeren. Den klassiske vognen er silver bullet og ser ut som nettopp det. Stilige runde former i blankpusset aluminium. Du har sett dem på filmer og TV, og campingplassen i Frankrike satser på de gamle klassikerne.

Plankpolert pin-up fra 40-tallet til utleie... Foto: www.airstreameurope.com
Plankpolert pin-up fra 40-tallet til utleie... Foto: www.airstreameurope.com Vis mer


Lei en klassiker

Om du ikke har din egen Airstream, så tilbyr nemlig campingplassen utleie av vogner i forskjellige klasser. Det er ikke bare utenpå vognene er retro, men innsiden er dekket og gjennomført i samme stil.

Ønsker du deg en tur tilbake til 40-tallet, så kan du leie en californisk drøm fra 49'. Er 50-tallet tiden du trivdes best på, så lei deg og kona inn i vognen med navnet Silver Streak fra 53'. Garantert lilla plysj og orginale solsenger fra samme årstallet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du et barn av kjærlighet på 60-tallet, er utvalget stort, mens i vognene fra 70-tallet finner du til og med original åtte spors kassettavspiller...hva nå det enn er.

Prisene varierer fra 75 euro og oppover per natt.

Camp Retro

Det er ikke bare vognene som er stilige på Belrepayre Airstream & Retro campsite. Eget spa, dvs. en badestamp i amerikansk redwood, og neonlysende airstream-bar er selvsagt på plass. Utendørs filmer blir vist på ekte amerikansk vis, samtidig som området rundt byr på noen klassiske slott.

Apollo Lounge heter baren på campingplassen.  Foto: www.airstreameurope.com
Apollo Lounge heter baren på campingplassen. Foto: www.airstreameurope.com Vis mer


Campingplassen har du kanskje allerede sett uten om å vite om det. Den blir stadig leid inn av produsenter for å filme hollywoodfilmer. "Space Cowboys", "Mars Attack", "What's eating Gilbert Grape?", "Independence Day", "Baghdad Cafe" og "Toothless" har alle filmet scener herfra.

Så er du ute etter fortiden eller din amerikanske drøm - her er det bare å reservere. Som det står under beskrivelsen på en av Airstream campingvognene; "Er dette en campingvogn eller et fly? Uansett, have a nice flight."

Her finner du Belrepayre Airstream & Retro campsite på nett.