Piercing og svidd hud

Som innledning til den taoistiske fasten avholdes The Vegetarian Festival i Phuket, men det er ikke maten som tiltrekker massene.

Hvert år, idet månen i følge kinesisk kalender går inn i den niende fasen, avholdes The Vegetarian Festival i Phuket i Thailand. I år er festivalen fra 28. september til 7. oktober.

Piercing og svidd hud

Renselse for sjel og legeme

Festivalen holdes som en innledning til den årlige fasten, og alle som deltar må overholde følgende regler:

Alle må være kledd i hvitt under hele perioden.
Alle må avstå fra alkohol, kjøtt og sex.
All mat som lages må tilberedes med kjøkkenutstyr som ikke er blitt rørt av andre enn de deltagende på festivalen.

I tillegg til dette, får hverken sørgende, gravide eller menstruerende kvinner lov til å delta.

Piercing og svidd hud

Ikke for sarte sjeler

Noe av det mest fasinerende med festivalen er alle de mange seremoniene som holdes for å blidgjøre gudene. Her går man på brennende kull, klatrer opp en åtte meter høy stige, og stikker ulike metallgjenstander gjennom kinnene. Det sies at man ved å gjøre dette fungerer som et medium for gudene, og således får beskyttelse fra alt ondt.

Oppvisningene er defintivt ikke for deg med svakt hjerte, da det ofte stikkes kniver, skruer og jernstenger opp til fem centimeters tykkelse rett inn i kinnene.

På festivalens første dag fylles gatene rundt øyas seks templer av hvitkledde mennesker. Over alt holdes det prosesjoner og oppvisninger for å be Gudene om tilgivelse og assistanse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Piercing og svidd hud

Helbredelse gjennom selvpining

Ngan Kin Jeh, som festivalen heter, har vært avholdt hvert år siden midten av 1800-tallet, da en omreisende kinesisk operagruppe besøkte øya. Da de plutselig ble veldig syke, trodde de at det var gudene som var sinte og ville straffe dem. Dermed satte de igang med selvpiningsritualer for å helbrede seg selv. I følge historien fungerte det, og de ble alle friske, fra noe som den gangen var en dødlig sykdom.

Billig reise?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.