Phukets beste strender

Lyst til å finne en "hemmelig" strand på Phuket? Her er seks forslag.

Thailand har drøssevis av vakre strender.  Foto: Bianca Venter
Thailand har drøssevis av vakre strender. Foto: Bianca Venter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Phukets mest besøkte strender ligger i Patong, Karon og Kata. Her er du ikke alene, og her finner du solsenger på rekke og rad, bananbåter, strandbarer og liv og røre.

Frister det mer med en roligere strand? De finnes - også på Phuket.

Thailands største ferieøy har over 40 strender, og selv om mange av dem er godt kjente, og står i alle turistguidene, finnes det et knippe strender som er mer eller mindre ukjente. De fleste av dem ligger nord på øya.

Banana Rock Beach
Denne stranda er ikke stor, men veldig vakker, og med finkornet sand. Den ligger i nord, mellom Bang Tao Beach og Nai Thon Beach. Her er én strandrestaurant, ellers er det naturen som råder. Stranda ligger mellom Phuket flyplass og Laguna, på øyas nordvestlige side.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Paradise Beach
Denne stranden ligger på tuppen av halvøya sør for den kjente stranda Patong. Den er ikke like øde som Banana Rock, men det er ikke mange av strandgjestene i Patong som finner veien til Paradise Beach. Bunnen er steinete, men det er fine snorklemuligheter her. Det finnes en restaurant her som også leier ut solseng.

Freedom Beach
Denne stranden ligger på samme halvøy som Paradise Beach, men ligger nærmere Karon Beach enn Patong. Stranda kan bare nås med båt. Her er det flott å bade og snorkle, og det finnes et par restauranter, også. Perfekt for en dagstur.

Vet du om noen thailandske perler du vil dele med andre DinSide-lesere? Skriv i debattforumet under.

Nui Beach
Denne stranden ligger i Phukets sørvestlige hjørne. Den er litt vrien å komme seg til - du må enten gå et par kilometer, eller bestille transpirt med en 4x4-taxi. I tillegg koster det faktisk en del penger å komme ned til stranden - 250 baht for voksne, 125 for barn (se DinSides valutakalkulator). Da får du også en alkoholfri drink, og en solseng, hvis det er noen ledig. Stranda er vakker, og bading og snorkling veldig bra. Det er imdilertid ganske stive priser på strandrestauranten her.

Les også: Tips til Thailand-ferien

Ao Sane Beach
Denne lille stranda ligger også i Phukets sørvestlige hjørne, nærmere bestemt nord for Nai Harn Beach. Ao Sane Beach har noen få strandbungalower og en restaurant. Egentlig er dette tre små strender, adskilt av noen klipper. De er fine for snorkling. For å komme deg til den, må du krysse parkeringsplassen til Le Royal Meridien Phuket Yacht Club.

Glimt fra Thailand - se bildene

Ao Yon Beach
Denne familievennlige stranda ligger på Cape Panwa, i Phukets sørøstlige hjørne. Her er det ingen hoteller, men det er en del boliger i området. Ao Yon Beach er delt i to, og den fineste av dem er den du ikke ser fra veien (den største av strendene). Strendene er begge finfine for bading. Det er ingen restaurant her, men en liten kiosk, og en pizzabar oppe i åsen ovenfor stranda.

Merk at Phukets østlige side er for tiden plaget av livsfarlige maneter.