Phuket topper ulykkesstatistikken

Ferieparadisets veier regnes blant Thailands farligste.

Foto: Million Matthieu
Foto: Million Matthieu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Phuket er en av topp fem provinser i Thailand med flest trafikkulykker. Det konstaterte Phukets provinsielle politimester Chalit Tinthanee til Phuket Gazette.

Tall fra sykehusene i provinsen viser at det i 2008 forekom 13.840 ulykker og 136 dødsfall som følge av trafikkulykker. Det reelle tallet er enda høyere, da tall fra de tre private sykehusene i Phuket ikke er medregnet.

Hver dag skjer det rundt 34 ulykker, og hver måned mister 15 personer livet.

Ifølge politimesteren er det tre hovedgrunner til de mange ulykkene: dårlig veistandard, kjøretøy i dårlig forfatning, og sjåførenes oppførsel i trafikken.

Det er spesielt liten respekt for trafikklys, og tut og kjør-holdning i kryss uten lys som skaper farlige situasjoner.

Vær oppmerksom, bruk refleks

Thailand, og Phuket, er populære reisemål for nordmenn. Europeiske Reiseforsikring får hver uke melding om nordmenn som er kommet ut for en trafikkulykke på ferie, og veldig mange av disse skjer i Asia. Derfor anbefaler forsikringsselskapet at du bruker refleks.

Phukets beste strender

- Fotgjengere er jevnt over vanskelig å se, både fordi det kan være dårlig belysning, men vel som mye fordi thailendere ikke regner med fotgjengere i trafikken. Det er bilen og motorsyklene som "ruler" eller har fortrinnsrett, og det stoppes ikke foran fotgjengerfelt, sa Mai Ellegaard, leder for Europeiskes Asia-kontor i Bangkok i saken Meies ned på ferie.

Flere lys og varslere

Nå setter politiet opp flere overvåkingskameraer, de setter opp flere trafikklys og installerer nedtellere ved trafikklysene, markerer veiene med reflekser, og blinkende lys som skal varsle førerne om lyskryss.

- Phuket er en verdenskjent turistdestinasjon, og vi ønsker ikke at turister som kommer hit skal risikere å miste livet i trafikken, sa Chalit til Phuket Gazette.

Tips til Thailandturen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer