Nattlivet i Patong er viden kjent. Foto: Wikimedia Commons
Nattlivet i Patong er viden kjent. Foto: Wikimedia Commons Vis mer

Phuket får "fyllesenter" der turister kan sove ut rusen

Overstadig berusede utlendinger er blitt et problem.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alle turister i Thailand som oppfører seg like ordentlig. Det merkes særlig i Phuket. Nå ønsker lokale myndigheter å opprette et "fyllesenter" i Patong, der sterkt berusede turister kan bringes for å sove ut rusen.

Ideen ble presentert for konsuler fra 16 land, deriblant Norge, Tyskland, Storbritannia og Russland. Bakgrunnen er at fulle turister skaper utrygge situasjoner både for seg selv, andre turister og lokalbefolkningen.

For å få bukt med problemene fulle turister skaper, vil det altså opprettes et "fyllesenter" der de kan holdes inntil de er edru.

- Dette gjør at vi slipper å ta dem med til politistasjonen, sa Phukets viseguvernør Smith Palawatvichai ifølge Phuket Gazette.

Den tyske konsulen Dirk Naumann ba på sin side thailandsk politi være mer forståelsesfulle overfor fulle tyskere som banner mot dem. Han sa at folk fra Vesten ikke har samme respekten for politiet som thailendere.

En representant fra politiet sa at de så langt det er mulig behandler fulle turister forståelsesfullt, men at kan oppstå situasjoner der politiet må bruke makt for å kontrollere utagerende turister, som gjerne er mye større enn de thailandske politimennene.

Turistene skaper problemer

Fra nyttår og frem til 12. mai har 33 utenlandske turister dødd som følge av ulykker, helseproblemer, drukning, overdoser eller drap i Phuket. Frem til slutten av april ble 84 utlendinger tiltalt for lovbrudd som fyllekjøring, tyveri, besittelse av narkotika, overfall, overgrep, barnekidnapping og gambling.

Myndighetene er naturlig nok opptatt av at Phuket skal være et trygt reisemål for turistene. Dermed vil de også se på en rekke andre tiltak for å gjøre situasjonen bedre. Koordinerte taxisentraler er et av dem. Et annet forslag som ble sett på som interessant var en tjeneste der turister som har drukket og ikke er i stand til å kjøre leiebilen tilbake til hotellet, kan ringe og få en sjåfør til å kjøre bilen.

En ny rapport hevder at turistenes drikkfeldighet ødelegger lokalkulturen i Thailand. Les mer om dette her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer