Phuket – idyll eller turistfelle?

Er Phuket det nærmeste du kommer et ferieparadis, eller har øya blitt en turistmaskin uten snev av autentisk stemning og kultur? Leserne diskuterer.

Phuket og Thailand har blitt applaudert inn i det norske feriemarkedet. Charteroperatørene satser høyt med stadig flere fly og hoteller, og vi sluker det rått. For Thailand byr på den perfekte kombinasjonen av varme, rent vann, god mat og spennende opplevelser. Billig er det også. Fryd og gammen med andre ord. Lumske rykter hinter imidlertid at Phuket er et Gran Canaria i emning. Den enorme turistindustrien er i ferd med å skyve bort det turistene egentlig lot seg friste av.

Glossy katalogbilder lokker tusener til Thailand. Får de det de vil ha?
Foto: Star Tour Vis mer

I Din Reiseguide kan du og andre lesere diskutere, sende inn tips og reisebrev. Denne uken har vi sjekket hva leserne synes om Phuket.

Paradis på jord

Tore sier det enkelt og greit.

- Vi har reist til mange steder i 20 år¸ men paradiset fant vi i Thailand. Vi besøkte Phuket for første gang¸ og ble tatt i mot som kongelige. Maken til service og vennlighet har vi ikke opplevd før.

En annen leser, Torgeir, kan heller ikke annet enn å skryte av Thailand og Phuket. Han leide seg en moped og utforsket øya på egen hånd. Her er hans anbefalinger.

- Surin beach var den fineste stranda¸ 15 min. fra Patong. Var på en dagstur til Phi Phi Don og det var opplevelsen verdt. Mer ærlige og generøse folk skal man lete lenge etter. Playa Ingles kommer langt ned på stigen etter Thailand. Hit skal jeg tilbake.

Resten av reisebrevet til Torgeir kan du lese her.

Dyrt og slitsomt

Nærliggende Koh Phi Phi anbefales som et godt alternativ.
Foto: Star Tour Vis mer

Men ikke alle lar seg overbevise like lett. På sin første tur til Thailand dro Espen til Phuket etter å ha vært på øya Koh Samui. Hans førsteinntrykk var av den labre sorten.

- Etter at vi hadde vært i Phuket en dag¸ fant vi egentlig ut at dette var ikke som vi hadde trodd. Patong beach var slitsomt¸ "dyrt"¸ og dessuten har jeg aldri sett så mye svensker på ett sted. Altså minnet dette stedet mye om Mallorca.

Turen fortsatte videre til Koh Phi Phi, som Espen anbefaler framfor Phuket. Les hele reisebrevet her.

Thailand med barn

Anna sier seg enig med Espen. Koh Phi Phi er et langt bedre alternativ enn Phuket. Sammen med mann og to barn på seks og ni år, reiste hun til Thailand med rutefly. Familien hadde forhåndsreservert tre netter på hotell i Bangkok, ellers var ferien helt åpen. Det ble med en dag på Phuket, og det var mer enn nok.

- Døgnet på Phuket var det mest slitsomme på hele turen i forhold til hva vi hadde opplevd i Hua Hin¸ Krabi og Phi Phi. Det kan rett og slett ikke sammenlignes!! Prisene var skyhøye og jaget på stranden tiltalte ikke oss i det hele tatt. Det var jo ikke fred å få et sekund for selgere og massører.

Anna anbefaler andre å droppe charterturen til fordel for rundreiser i Thailand. Les resten av reisebrevet her.

Har du meninger, tips eller råd om Thailand, Phuket eller et annet reisemål du har besøkt? Skriv et innlegg i Din Reiseguide.

Andre diskusjoner

Tidligere har vi trukket fram lesernes erfaringer med disse reisemålene:

 • Amsterdam

 • Portugal

 • Egypt

 • Barcelona
 • Gran Canaria

 • London

 • Karibia
 • Kreta

 • Tyrkia

 • Iran
 • Brasil

 • Verdens beste strender
 • Billig ferie i siste liten

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.