Perler på Kanariøyene

Er du ikke så glad i de store turistmaskinene på Kanariøyene? Slapp av - vi har funnet frem til reisemål i øygruppen hvor du må lete lenge etter turister og norske flagg.

I vår Kanariguide gir vi deg denne gang oversikten over hvilke fine og bortgjemte perler Kanariøyene kan by på. Vil du lese mer om de fineste strendene på Kanariøyene, kan du gjøre det her.

Flere bortgjemte steder enn du tror

Hovedsakelig forbinder vi Kanariøyene med ”grisefest” og et enormt antall charterturister. Sannheten er at du ikke trenger å reise så langt fra de største reisemålene før du finner bortgjemte perler. Vi har funnet fem av dem til deg! Vil du se bilder fra reisemålene, klikker du på linkene under til høyre!

Agaete

Du finner urørte strender på Kanariøyene også! Vis mer

Agaete ligger på den nordlige siden av Gran Canaria. Typisk for den lille landsbyen er hvitkalkede hus fra århundreskiftet og kanariske balkonger. Ovenfor Agaete går en milelang ravine (grønn og frodig) opp mot fjellene. Langs den smale fjellveien i ravinen finner man klynger av villaer, private gårder, et fåtall hoteller/overnattingssteder samt lokale restauranter. Stikkordet for reisemålet er ferie nær naturen! Et bra utgangspunkt for utflukter både til fots og med leiebil. Nedenfor landsbyen går passasjerferger til flere av de andre Kanariøyene.

La Gomera

Vakker øy utenfor Tenerife med trolske skoger, grønne terrasseavlinger, høye fjell, dype raviner, bananplantasjer og sjarmerende små landsbyer! Øya er annerledes enn sine naboer – fortsatt ”uoppdaget” og rolig, selv om det også går charterturer hit. La Gomera er den nest minste øya av Kanariøyene. Her finner du også nasjonalparken Garajonay – en av Europas aller siste urskoger! Den enkleste måten å komme seg hit på er å reise til Tenerife. Det går båter over til øya fra fiskerlandsbyen Los Cristianos hver eneste dag.

La Orotava

Kulturby på nordsiden av Tenerife med hus og bygninger fra 1500-tallet. Byen ligger i den store Orotavadalen, hvor den mektige vulkanen Teide rager i bakgrunnen. (Teide er forøvrig Spanias høyeste fjell.) Om det er klart vær er dette et flott sted å nyte utsikten over Tenerife. Byen er også kjent for gode restauranter. Ved havet finner du havnen, Puerto de la Cruz, tidligere kalt Puerto de Orotava.

Garachico

Fiskerlandsby på Tenerifes nordkyst, noen mil vest for Puerto de la Cruz. Her kommer du tett innpå det kanariske hverdagslivet. Her oppe er havet villere enn på sørkysten - mest klipper samt noen bukter med grovkornet grus. I den gamle havnen El Caletòn finnes det naturlige havbasseng som ble skapt ved vulkanutbruddet i 1706. Bassenget tjener som et meget populært badested. Her finner du også museer, severdigheter, trange smug, en liten fiskehavn og to fine kirker. Det finnes bare noen få pensjonater her oppe. Er du kunstinteressert skal du besøke 1700-tallshuset San Roque, som 20 kunstnere har dekorert. Gammel og smakfull stil!

La Isla Graciosa

Rett utenfor Lanzarote finner du den lille øya La Isla Grasiosa. Turen over tar bare 30 minutter med båt. Har du lyst på en sykkelferie er dette øya du skal oppsøke. Sykkel får du leid i landsbyene. Øya er ikke større enn at du fint kan sykle fra den ene siden til den andre. Turismen er så å si ikke utbygd – og i landsbyene finner du som regel to til tre pensjonater samt et par spisesteder. Strendene på nordsiden må bare oppleves. Er du på jakt etter en strandperle som du kan ha helt for deg selv, er det hit du skal reise.

Bestill leiebil

Fellesnevneren for alle disse reisemålene er at de ikke er mange turister her. Ettersom kollektivtrafikken ikke er særlig godt utbygd anbefaler vi deg å bestille en leiebil slik at du får mest mulig ut av ferien.

Billig reise?

Er du på jakt etter en billig ferie i siste liten kan en titt på vår oppdaterte restplassoversikt være til hjelp. Er du usikker på hvor reisen burde gå kan du sjekke lesernes egne vurderinger og reisebrev i Din Reiseguide.