Perler og party for badeløver

En strand for deg selv eller en strand med de kuleste? Her er ti varme badetips for sommeren.

Her er strendene du neppe kjenner fra før, men som kan være verdt et besøk om du befinner deg i nærheten i sommer. I alle fall om vi skal tro Travel Mail, den britiske avisen som har publisert listen.

Gjemt og privat: Priaia del Fuoco, Calabria, Italia

Tilgjengelig kun med båt eller en krevende og bratt sti, og derfor ikke akkurat overbefolket. Myk sand.

Lokal koloritt: Santa Giulia, Korsika, Frankrike

Nesten karibisk med hvit sand, blått hav, grønn skog og rød stein. Godt med aktivitetsmuligheter som ridning, pedalbåter eller vindsurfing.

Britisk favoritt (ja, det er en britisk avis som har laget listen): Oxwich Bay, Gower Peninsula, Wales

Klassisk strand med stille vann, skogkledte omgivelser og et og annet slott i bakgrunnen. Perfekt for sandslottbygging på familietur.

Baska Voda i Kroatia. Foto: baskavoda.hr
Baska Voda i Kroatia. Foto: baskavoda.hr Vis mer


Full fest: Super Paradise Beach, Mykonos, Hellas

Mykonos er kjent som en av de festligste greske øyene, og festen får fullt utløp på stranden med det svært overstrømmende turistnavnet Super Paradise Beach. Men her er det moro uten at vipper over mot harry, hevder den britiske avisen. Like ved finnes designhoteller og annen sofistikert stas.

Familievennlig: St. Stefanos, Korfu, Hellas

Trygt, barnevennlig og foreldrevennlig med nok boltreplass selv for gretne tenåringer.

Strand med stil: St. Tropez, Cote D'azur, Frankrike

Ikke lenger passe, St. Tropez har igjen reist sine glamorøse strandstrekninger mot stjernene. Merk navn som Nikki Beach Club Bar og Plage de Pamplonne.

Utsikt og plass: Sønderhø, Fanø, Danmark

En av Danmarks best bevarte hemmeligheter, hevder britene, selv om tusener av danske reisende kommer hit hvert eneste år. Stranden er så stor at den takler hordene. Med kort vei fra Norge, bør den ikke lengre være en hemmelighet for norske turister.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Naturlig: Cirali, Tyrkia

Tyrkiske strender er som andre ved Middlehavet sommerstid - overfyllte. Men ikke her, 80 km sørvest for Antalya. Skilpaddene er stedets store attraksjon.

Sportslig: Valencia, Spania

Urbane strender får ofte et dårlig rykte på grunn av møkk og bråk, men i Spanias nye in-by vil bystrendene holdes i tipp-topp stand på grunn av at byen er vert for America's Cup. Her får du sol, bad, deilig paella og en av verdens heteste byer på ett brett.

Stigende stjerne: Baska Voda, Kroatia

Kroatia er allerede en sommerstjerne, og her bør du prøve deg på Baska Voda som også er merket med blått flagg. Du finner den på Makarskas Riviera, kjent for mange norske charterturister ved Adriaterhavet.