Perler og parader i New Orleans

Vi testet perler og parader under Mardi Gras i New Orleans i fjor. Nå er det snart tid for party igjen ...Av Tommy Pedersen og Tor-Erik Berg

Perler og parader i New Orleans
Paradevogner med perlekastere får turistene til å gå amok.
Paradevogner med perlekastere får turistene til å gå amok. Vis mer
Liv i gatene.
Liv i gatene. Vis mer

Endelig framme i New Orleans etter en samlet flytur på ca 16 timer. Det er deilig å komme ut i varmen. Det var en flott følelse å reise fra et stormende snøvær og komme fram til sol og varme. Den slitsomme flyturen blir plutselig verdt strevet.

Full fest

Mardi Gras i New Orleans er amerikanernes svar på karnevalet i Rio. Mardi Gras holdes årlig på ulike datoer avhengig av når det er påske. Datoen for Mardi Gras er 46 dager før påske, dermed kan dagen falle så tidlig som 3. februar og så sent som 9. mars. I år er selve Mardi Gras dagen den 27. februar.

Vil du vite mer om karnevalsfeiringer rundt om i verden, kan du sjekke DinSides store karnevalsoversikt.

Flåter og perlekjeder

Mardi Gras i New Orleans er mer enn bare èn dag, det er en periode på 12 dager hvor det blir holdt mer enn 60 parader og massevis av festligheter. Hver parade består ofte av 15-40 flåter, som er bygget opp rundt mytologiske temaer. Ombord står det festglade mennesker som kaster perlekjeder, såkalte ”beads”, kopper og medaljonger til publikum langs opptoget. I tillegg kommer musikkorps, ryttere og lokale jazzband. Det har ofte vært med kjendiser i disse paradene, bl.a. Bob Hope, Billy Crystal, Dennis Quaid, Tom Jones, Dolly Parton, Neil Sedaka og Harry Connick jr. I fjor kastet Britney Spears glans over en av paradene.

Pass opp for tyvene

Folk blir revet med under opptogene. Selv om perlekjedene er av liten verdi, kjempes det med nebb og klør for å få tak i disse. Stemningen i byen er elektrisk under Mardi Gras, og menneskene flokker seg i gatene. I slike tilfeller bør man passe på lommebok og personlige eiendeler, det blir mye knuffing for å komme seg fram i menneskemengden og da kan lommetyver se sitt snitt til å robbe deg. Vi anbefaler å investere i et pengebelte, her bør man oppbevare flybilletter, pass, kredittkort og penger.

Kamp om hotellrommene

Vi bestilte hotellrom via Internett. De reisebyråene vi forhørte oss med, hadde problemer med å skaffe hotellrom på grunn av Mardi Gras. Du bør bestille hotellrom i god tid på forhånd, ca. seks måneder før reisen bør holde (!). Prisene på hotellrom skrus opp under Mardi Gras-perioden, en tredobling av prisene er ikke uvanlig. Det er spesielt vanskelig å få hotellrom i French Quarter, byens sentrum.

Er du villig til å bo litt utenfor French Quarter, kan du få gode hotellrom til en lavere pris i Garden District. Hvis du ikke har noe imot å gå i ca 30 minutter for å komme deg til sentrum er dette stedet for deg. Noen av hotellene i Garden District opererer med shuttlebus, dette er et godt tilbud til de som ikke ønsker å gå.

Se mer av New Orleans

Foruten helgen, og selve Mardi Gras–dagen, holdes paradene om ettermiddagen/kvelden. Dette gir muligheter for andre opplevelser på dagtid, og byen og området rundt kan by på mange muligheter. En av de tingene vi valgte var å reise litt utenfor byen for å være med på alligator-safari. Dette koster en del penger (38 dollar), men er virkelig verdt pengene. Les mer om hva du kan gjøre i New Orleans her.

DinSide hjelper deg

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet, både fra Norge og Sverige. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig, finner du i Reis Billig skolen.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Du kan også sjekke om flyet ditt er i rute.