Penger og priser på Cuba

Her er spørsmålene jeg fikk rundt penger og priser på Cuba:

Her får du blant annet svar på hvordan det fungerer med kredittkort på Cuba! Skal du ha ut penger på kortet ditt må du belage deg på å stå i kø....

1: Kan jeg ta ut penger på mitt VISA eller MasterCard på Cuba?

-Ja, men det er en tungvint affære! I Havanna finnes det to steder hvor du kan ta ut penger på kredittkort. Vær oppmerksom på at det ikke finnes minibanker på Cuba – du må inn i en bank, og her betyr det lange køer!!! Den beste banken å gå i er den som ligger i Hotell Havanna Libre, midt i sentrum. Her finnes det flest skranker, dessuten har de en behagelig aircondition (en stor lettelse når ventetiden blir lang…)

2: Går det greit å betale med kredittkort i butikker?

-På de større turiststedene som i Varadero finnes det turistbutikker hvor du kan betale med kredittkort. Inne i Havanna går det helt greit å betale med kort på alle de større hotellene og restaurantene. Men går du på den lokale super’n (som gjerne også har et meget dårlig vareutvalg) nytter det ikke med kort. Selv om du spiser på en av Cubas mest fornemme restauranter skal du være klar over at det kan være greit å ha noen dollar til over i baklomma. Det er nemlig ikke sjelden at kredittkortmaskinene streiker. Manuelle løsninger har de sjelden, (merkelig nok).

3: Er det dyrt å ta taxi i Havanna?

50-talls biler i Havanna
50-talls biler i Havanna Vis mer


-Innen Havanna betaler du to-tre dollar for en taxitur. Det er tre muligheter: 50-talls skyss, tuktuk-skyss eller Lada-skyss!

4: Er det dyrt å ringe fra Cuba til Norge?

-Ja! Ringer du fra hotell koster det mellom syv og ti dollar pr. minutt. Du kan også få kjøpt telekort på flyplassen. Det koster ti dollar og varer i ca. to minutter.