Pattaya vil vekk fra sex-stempelet

Skal få en ansiktsløftning og bli mer familievennlig.

 Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pattaya har ikke det beste ryktet. Den thailandske strandbyen regnes for å være landets store sentrum for sexturisme. Men dette ønsker myndighetene å endre på.

Det er satt i gang flere prosjekter som i løpet av de neste ti årene skal løfte Pattaya til å bli en turistdestinasjon for fremtiden. Offisielt betyr dette at Pattaya skal bli mer miljøvennlig og bærekraftig, men det ligger i kortene at myndighetene ønsker å gjøre turistbyen mindre slibrig, skriver New York Times. I vår gikk politiet til aksjon og arresterte 60 personer for å selge sex.

Strengere regler

Planene går blant annet ut på å utvide stranden på kunstig vis, og å innføre strengere regler for dem som leier ut solsenger der, skriver Pattaya Daily News. I tillegg er det planlagt en monorail for å minske presset på det overbelastede veinettet, og det er søkt om penger til å bygge en lyntoglinje fra Pattaya til Bangkok.

Strippebarene ligger tett i Pattayas sentrum. Foto: Gregorof
Strippebarene ligger tett i Pattayas sentrum. Foto: Gregorof Vis mer


På Tourism Thailands nettside kan man lese følgende: "Selv om Pattaya tidligere var kjent for sitt slibrige natteliv har lokale myndigheter i løpet av de siste årene forbedret kvaliteten på strendene og til en viss grad regenerert resortet til å bli en mer familievennlig destinasjon."

Les også: Phuket får fyllesenter der turister kan sove ut rusen

Sexby siden Vietnamkrigen

Det vil nok ta en god stund før Pattaya kan skryte av å være Thailands mest familievennlige reisemål. Sexturismen har hatt et godt grep om feriebyen siden amerikanske soldater dukket opp her under Vietnamkrigen på slutten av 60-tallet. Nå er ikke ambisjonen å gjøre Pattaya om til en ren familiedestinasjon. Ambisjonen er å gjøre byen grønnere, og sørge for at den blir en mer trendy turistby.

- Vi kan ikke stenge alle strippebarene. Dette er et fritt land. Og dessuten genererer det penger. Vi ignorerer dem heller, og prøver å promotere andre ting, sa Niti Kongrut, direktør i Pattayas turistmyndighet til New York Times.

Les også: Ikke bli lurt av en ladyboy

Mer om Pattaya på Thailands turistnettside