Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia Vis mer

Pattaya vil vekk fra sex-stempelet

Skal få en ansiktsløftning og bli mer familievennlig.

Publisert
Sist oppdatert

Pattaya har ikke det beste ryktet. Den thailandske strandbyen regnes for å være landets store sentrum for sexturisme. Men dette ønsker myndighetene å endre på.

Det er satt i gang flere prosjekter som i løpet av de neste ti årene skal løfte Pattaya til å bli en turistdestinasjon for fremtiden. Offisielt betyr dette at Pattaya skal bli mer miljøvennlig og bærekraftig, men det ligger i kortene at myndighetene ønsker å gjøre turistbyen mindre slibrig, skriver New York Times. I vår gikk politiet til aksjon og arresterte 60 personer for å selge sex.

Strengere regler

Planene går blant annet ut på å utvide stranden på kunstig vis, og å innføre strengere regler for dem som leier ut solsenger der, skriver Pattaya Daily News. I tillegg er det planlagt en monorail for å minske presset på det overbelastede veinettet, og det er søkt om penger til å bygge en lyntoglinje fra Pattaya til Bangkok.

Strippebarene ligger tett i Pattayas sentrum. Foto: Gregorof
Strippebarene ligger tett i Pattayas sentrum. Foto: Gregorof Vis mer


På Tourism Thailands nettside kan man lese følgende: "Selv om Pattaya tidligere var kjent for sitt slibrige natteliv har lokale myndigheter i løpet av de siste årene forbedret kvaliteten på strendene og til en viss grad regenerert resortet til å bli en mer familievennlig destinasjon."

Les også: Phuket får fyllesenter der turister kan sove ut rusen

Sexby siden Vietnamkrigen

Det vil nok ta en god stund før Pattaya kan skryte av å være Thailands mest familievennlige reisemål. Sexturismen har hatt et godt grep om feriebyen siden amerikanske soldater dukket opp her under Vietnamkrigen på slutten av 60-tallet. Nå er ikke ambisjonen å gjøre Pattaya om til en ren familiedestinasjon. Ambisjonen er å gjøre byen grønnere, og sørge for at den blir en mer trendy turistby.

- Vi kan ikke stenge alle strippebarene. Dette er et fritt land. Og dessuten genererer det penger. Vi ignorerer dem heller, og prøver å promotere andre ting, sa Niti Kongrut, direktør i Pattayas turistmyndighet til New York Times.

Les også: Ikke bli lurt av en ladyboy

Mer om Pattaya på Thailands turistnettside

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer