Passfotoet

Du kan ikke legge ved familiebildene fra siste ferie med passøknaden.


Du må ha med to passbilder ved søknad om pass. Det er ikke alle passkontorer som har egne fotoautomater, så det kan være både tidsbesparende og rimeligere å ordne dette på forhånd. Det kan godt være bilder du har tatt selv, men merk at de to bildene skal være identiske.

Portrett

Passøkeren skal avbildes i portrett på skrå forfra slik at nesens profil og ett øre synes. Begge øynene skal synes, og blikket være rettet mot kameralinsen. Bakgrunnen må være lys og jevn uten kraftige skygger. Bildet skal være skarpt og med gode kontraster. Størrelsen skal være 45 mm x 35 mm, og avstand fra isse til hake skal være mellom 25 og 35 mm.

Bildetype

Bildet kan være både sort/hvitt og i farge, men for maskinlesbare pass må det være i sort/hvitt. I praksis betyr det at alle nye pass skal ha sort/hvitt bilder.

Både analoge og digitale bilder er greit, men digitale bilder må skrives ut med minst 300 dpi utskriftsoppløsning, og på spesialpapir for dyesublimationutskrift.

Hva du har på deg

Hodeplagg kan kun brukes om det er religiøse eller andre særskilte grunner til dette. Hodeplagget må ikke dekke til ansiktet eller mer av hodet enn nødvendig. Briller med mørke glass skal ikke brukes om det ikke er medisinsk nødvendig.