Passer best i dagbokform

Passer best i dagbokform

Hvem er interessert i en skuespillers togtur til Otta, en grafisk designers interrailtur medhørende diverse kjærlighetsdisputter, eller en frilansjournalists betraktninger rundt det å skulle skrive i denne boken?

Publisert
Sist oppdatert

Ikke vi i alle fall. Men uansett så finner du totalt 41 reiseskildringer av svært varierende interesse, i boken Over alle grenser. Frontansiktet som skal selge boken er Silje&Sigurd- og Torsdagsklubb-Silje, men skribentene i denne nye boken fra Kagge Forlag er 41 kjente og ukjente kvinner – hvor de aller fleste faller i den siste kategorien.

Dette kan du lese

Kikkeren i oss kunne sikkert funnet interesse i kjente menneskers eksotiske reiseskildringer. Og på dette området blir vi delvis tilfredsstilt gjennom skildringer ført i pennen av kjente navn som Sossen Krogh, Janne Rønningen og Siri Lill Mannes. Fru Krogh tar oss med på en reise til Japan, Janne Rønningen deler sine personlige betraktninger rundt en flytur fra Sri Lanka, og Siri Lill Mannes tar oss med på en flyreise til Kaukasus 11. september 2001.

Foruten ”kjendisenes” reiseminner, kan du i boken lese mer og mindre personlige reiseminner fra ukjente kvinner rundt i Norges land. Skildringene omhandler alt fra familiereiser til kjæreste-reiser, venninnereiser og singelreiser. Du får bli med til Praha, Trøndelag, Frankrike og Stillehavsøyer.

Boken er illustrert med noen få sort-hvitt bilder, ellers er den temmelig grå.
Boken er illustrert med noen få sort-hvitt bilder, ellers er den temmelig grå. Vis mer

Vår mening

Det er selvsagt en subjektiv sak hva man liker og ikke liker. Som en reisebok til objektiv opplysning og inspirasjon fungerer denne boken dårlig. Reiseskildringene i boken er i høyeste grad personlige, og strengt tatt ikke veldig interessante for andre enn de som har skrevet dem, og kanskje deres familie- og vennekrets. Noen av artiklene er det nesten pinlig å lese; jeg vil ikke lese om kjærlighetsdisputter eller andre svært personlige tanker fra mennesker jeg ikke kjenner.

Som et ”kikker-objekt” i kjente menneskers feriereiser, fungerer det etter vår mening heller ikke optimalt; kjendisene er ikke hete nok. Sossen Krogh har kanskje utspilt sin siste rolle …

Det er selvsagt visse unntak fra de ukjente menneskenes lite interessante reiseeventyr, og fra B-kjendisenes ferieminner. Noen av reisebrevskribentene har en interessant historie å fortelle, og gir informasjon og tips som kan være nyttig for flere reisende. Vi skulle gjerne sett flere av reiseskildringene som fokuserer på stedet – og ikke på den reisendes dypsindige tanker rundt andre mennesker og seg selv. Et annet aspekt er at boken er temmelig grå og trist å se på. I en bok med så mange ukjente bidragsytere, som skriver til dels svært personlige reiseskildringer, ville vi i hvert fall ønsket oss bilder av skribentene.

Bokfakta:

Forlag: Kagge Forlag
Utgitt: høst 2002
Pris: 299 kroner
224 sider

Mer om reiselitteratur på DinSide:

 • Spis her - guider deg til 330 besøksverdige restauranter, fra Svalbard til Sørlandet.

 • Kystriksveien – Rv17 - 670 kilometer vei, seks fergeoverfarter og eventyrlig natur. Riksvei 17 har fått egen reiseguide.

 • Sommerens feteste reisekompis - DinSide Reiser kårer årets beste reisehåndbøker til storbyene.

 • Livsnyterens København-guide - viser vei til lun leverpostei, bayer og snaps.

 • En reise i Norge - herlige matretter, himmelsenger og fantastiske omgivelser.
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer