Passasjerer evakuert fra danskeferje

Hirtshals (NTB-Ritzau): Danskeferja «Pride of Telemark» mistet strømmen og tok inn vann da båten kolliderte med moloen i Hirtshals.

Publisert
Sist oppdatert

Ferja, som er eid av det norske rederiet Kystlink, mistet strømmen under innseilingen til Hirtshals ved 1-tida natt til tirsdag. Båten drev borti havnemoloen og fikk ei flenge på skipets venstre side.

- Jeg kan bekrefte at det er et hull i siden på ferjen, og den tar inn vann, sier rederiets administrerende direktør Jarle Dragsten til TAs nettutgave.

Alle passasjerene har forlatt ferja, men bilene er fortsatt om bord. Når bilene kan komme i land, avhenger av hvor fort båten kan tømmes for vann.

Pumper vannet ut

Ferja ble buksert til Color Lines kaianlegg etter grunnstøtingen. Der tok den inn så mye vann at den satte seg på havnebunnen, men tirsdag formiddag klarte Kystlink å holde ferja flytende ved hjelp av en massiv innsats fra pumper.

Pumpene lenser 30.000 vann i minuttet ut i havnebassenget og er stilt til rådighet for rederiet av Beredskabsstyrelsen i Danmark.

Hjørring kommune er på stedet med et undervannskamera for å lokalisere flengen, opplyser kommunens beredskapssjef Knud Børge Møller. En stor treplanke blir senket ned foran hullet for å bremse innstrømmingen av vann.

Avganger kansellert

Dragsten håper ferja kan tømmes for vann i løpet av tirsdagen. Rederiet har kansellert alle avganger inntil videre.

- Dette er veldig trist, men vi er først og fremst glade for at ingen ble skadet, sier Dragsten til TAs nettutgave.

Det var 150 passasjerer, 64 besetningsmedlemmer, 50-60 lastebiler og flere personbiler om bord i ferja, som kom fra Langesund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer