Reiser du over lengre tidsrom, er det viktig å sjekke hvor lange reiser reiseforsikringen gjelder for. Aina Merethe Ellefsen var obs på at helårs reiseforsikring ikke er det samme som at hun var dekket på langturen. Foto: Privat
Reiser du over lengre tidsrom, er det viktig å sjekke hvor lange reiser reiseforsikringen gjelder for. Aina Merethe Ellefsen var obs på at helårs reiseforsikring ikke er det samme som at hun var dekket på langturen. Foto: PrivatVis mer

Pass på hvor lang reisen er

Aina Merethe Ellefsen har to reiseforsikringer når hun er på tur i ett år. Av: Stine Machlar

Mange er reiseforsikret med en helårsforsikring og tror at den varer hele året, uansett hvor mye de reiser.

Men slik er det ikke.

De fleste forsikringene gjelder bare om du reiser i to-tre måneder. Utover dette må den forlenges til en ekstra kostnad eller byttes ut med en annen.

– Jeg valgte forsikring gjennom både Utdanningsforbundet, som gjelder i tre måneder av gangen, og en som gjelder for et helt år gjennom Gjensidige, sier Aina Merethe Ellefsen til DinSide.

SJEKK PRISEN>>> Finn billigste reiseforsikring

Grunnen til at hun valgte å dobbeltforsikre seg var at hun ikke visste hvor lenge reisen skulle vare da hun dro. Hun kunne forlenget den hun hadde, men prisen ble lavere i dette tilfellet ved å velge to forsikringer, forteller Ellefsen.

– Siden jeg måtte ha en ekstra forsikring skaffet jeg meg en som hadde litt mindre dekning for de resterende ni månedene, og prøver å være forsiktig, sier Aina Merethe Ellefsen til DinSide.

Utdanningsforbundets kollektive forsikring er en helårlig reiseforsikring , med 90 dagers reisevarighet på enkeltreiser.

– Dette er lengre enn hva de fleste forsikringsselskap tilbyr som standard, sier Miriam Sommerseth i seksjon for medlemstilbud i Utdanningsforbundet til DinSide.

– Trenger man en utvidelse av reisevarigheten på enkeltreise, kan dette kjøpes direkte fra Tryg Forsikring, som er vår forsikringsleverandør.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Dekker mer enn sykdom og skade

Sjekk vilkårene før du reiser

Ekstreme aktiviteter er ikke nødvendigvis dekket i forsikringen. Sjekk før du kaster deg ut i det. Foto: Privat
Ekstreme aktiviteter er ikke nødvendigvis dekket i forsikringen. Sjekk før du kaster deg ut i det. Foto: Privat Vis mer


Direktør i Europeiske Reiseforsikring, Harald Hollerud, sier til DinSide at det er fullt mulig å forlenge din reiseforsikring hos dem. Likevel stiller de noen krav til at du skal få forsikring over en lengre periode.

– Utgangspunktet er at du bør vite hvor lenge du skal reise før du drar, slik at du betaler for hele forsikringsperioden før avreise, sier Hollerud.

Harald Hollerud minner om at reiseforsikringen bare gjelder deg og din helse. Det er nemlig mange som blir overrasket når de oppdager noen av vilkårene i forsikringsavtalene.

– Folk generelt blir veldig overrasket over at forsikringen ikke dekker det hvis du mister ting. Vi har blant annet med oss flere og flere elektroniske ting, som stadig er i bruk. Det er fort gjort å legge igjen en mobiltelefon eller lesebrett, men det er en risiko du må bære selv. Vær derfor nøye med oppbevaring av verdigjenstander og pass godt på tingene. Ikke markedsfør at du er en nordmann med store verdier, mye penger og verdigjenstander. Det øker tyveririsikoen, sier han til DinSide.

Reiseforsikring bør ikke dekke bare skade og sykdom, men også sikre deg mot tap av reisegods. Foto: Privat
Reiseforsikring bør ikke dekke bare skade og sykdom, men også sikre deg mot tap av reisegods. Foto: Privat Vis mer


Pass på hvor du krysser: Slik ender mange opp som dobbeltforsikret, uten grunn

Ingen rett å forlenge

Hvis du er på reise og skulle falle for fristelsen til å bli lenger enn de månedene din opprinnelige forsikring dekker, er det viktig at du tar kontakt med reiseforsikringsselskapet med en gang. Selv om du gjør dette er det ingen garanti for at du får forlenget forsikringen.

– Om du er blitt skadet eller noe har skjedd i løpet av tiden du allerede har vært borte, får du ikke utvidet forsikringen, sier Harald Hollerud i Europeiske Reiseforsikring til DinSide.

SJEKK PRISEN>>> Finn billigste reiseforsikring